Quantcast

Ott Tänakille esitettiin kuuma kysymys – virolaistähti vetosi juridisiin seikkoihin

Hyundai-kuljettaja Ott Tänakin tulevaisuuden ympärillä on liikkunut useita huhuja.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vahvojen huhujen mukaan Tänak olisi vaihtamassa tiimiä rallin MM-sarjassa kuluvan kauden jälkeen. Todennäköisimpänä vaihtoehtona on pidetty M-Sport Fordia, mutta spekulaatioissa on pyöritelty myös Tänakin paluuta Toyotalle.

Toki sekin on mahdollista, että Tänak jää Hyundaille – tai jopa lopettaa uransa kokonaan. Ainoa varma asia on se, että Tänakilla on ensi vuodesta sopimus Hyundain kanssa.

Hyundain tallipäällikkö Julien Moncet kertoi jo elokuussa Rallit.fille, että kuljettajien sopimuksissa voi olla pykäliä, joiden perusteella ne voidaan purkaa kesken sopimuskauden. Tänak ei puolestaan halua avata sopimustilannettaan tai sopimuksessaan olevia pykäliä Viron Betsafen tuoreessa blogissa, jossa häneltä tiedustellaan asiaa.

– Kuljettajasopimukset ovat dokumentteja, joista on sovittu kahden osapuolen kesken. Niitä ei koskaan paljasteta kolmansille osapuolille, ellei siihen ole jotain erityistä juridista syytä, Tänak kertoo.

– Se on jopa hieman käsittämätöntä, että tällaisia kysymyksiä ylipäätään kysytään.

Toinen kuuma kysymys on se, onko Tänakilla takanaan Hyundain täysi tuki. Tänak on MM-sarjaa johtavan Kalle Rovanperän ainoa uhkaaja tämän kauden mestaruuskamppailussa. Edellisessä osakilpailussa Kreikassa tiimillä olisi ollut mahdollisuus taktikoida Tänak tallitoverinsa Thierry Neuvillen edelle kisan voittajaksi ja lähemmäksi Rovanperää MM-taistossa.

Tiimi ei käyttänyt tätä korttia, vaan antoi Neuvillen pitää ykköspaikkansa ennen tallitovereitaan Tänakia ja Dani Sordoa. Tänak totesi heti Akropolis-rallin päätyttyä, että tiimi ei hyödyntänyt sille tarjottua lahjaa.

Tänak kiertelee aihetta blogissa, jossa häneltä kysytään, onko Kreikan rallin tapaus käsitelty ja ilma puhdistettu tiimin sisällä.

– Kreikan MM-ralli oli suuri menestys Hyundaille. Muilla tiimeillä oli vaikeuksia saada autonsa maaliin, mutta meillä oli sekä nopeutta että kestävyyttä, mikä on erittäin hyvä merkki, virolaiskuski toteaa.

MM-kauden seuraava osakilpailu käynnistyy torstaina Uudessa-Seelannissa.

Katso alta Uuden-Seelannin MM-rallin ennakko.

Lue myös nämä

  • Uusimmat