Quantcast

Ott Tänakilla tuskainen startti MM-ralliin – auto syttyi palamaan jo testipätkällä

Hyundain virolaiskuski Ott Tänakin tuskainen alkukausi jatkui Sardinian MM-rallin testipätkällä.
Ott Tänak
Ott Tänakin alkuvuosi rallin MM-sarjassa on ollut umpisurkea. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak pääsi määräajassa Sardinian rallin testierikoiskokeen vain kertaalleen läpi. Sen jälkeen Tänakin Hyundai i20 N Rally1 -autoon iski tekninen vika, jonka seurauksena auton moottori syttyi tuleen.

– Shakedownin ensimmäisen vedon jälkeen Ottin ja Martinin (kartanlukija Järveoja) oli pakko pysähtyä moottoriin iskeneen teknisen vian vuoksi. Moottoritilassa oli pieni palo, jonka kuljettajapari kuitenkin onnistui sammuttamaan, Hyundai tiedotti Twitterissä.

– Auto on nyt korjattu ja miehistö sai lähteä vielä ajamaan shakedownille.

Tänak ja Järveoja saivat tuomaristolta erityisluvan lähteä uudestaan testipätkälle, vaikka Rally1-autojen varsinainen ajoaika oli jo päättynyt. Tänak paransi omaa ensimmäisen vedon aikaansa noin viidellä sekunnilla, mutta oli silti vasta 11. nopein. Virolaisen ei myöskään tarvinnut teknisen vian vuoksi ajaa kuin kaksi vetoa testierikoiskokeella normaalin kolmen sijaan.

Tänakin alkuvuosi rallin MM-sarjassa on ollut vaikea. Miehellä on tilillään vain yksi palkintosija, kun hän sijoittui Kroatian rallissa huhtikuussa toiseksi. Monte Carlossa Tänak ajoi ulos, Ruotsissa iski hybridivika ja Portugalissa pari viikkoa sitten virolainen kärsi myös teknisistä vioista ja oli lopulta kuudes.

Sardinian MM-ralli starttaa torstai-iltana Olbian kaupunkierikoiskokeella. Kisa päättyy sunnuntaina.

Katso alapuolelta Sardinian MM-rallin testipätkän parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat