Ott Tänakilla loistava tilaisuus – kotiralli ei silti liikoja sytytä – ”Se on vain työtä!”

Hyundain Ott Tänak saa mahtavan tilaisuuden tulevana viikonloppuna, kun virolainen kisaa kotiteillään EM-rallin yhteydessä.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak pääsee testaamaan 14 erikoiskokeen ja lähes 190 EK-kilometrin verran kansallisessa kisassa, joka ajetaan samoilla teillä Viron EM-rallin kanssa. Otepään ympäristössä ajettavan kisan jälkeen Tänakilla on edessään nimittäin Latvian MM-ralli, jossa tiestö on pitkälti samankaltainen kuin Etelä-Virossa.

Kotiyleisön edessä ajaminen Rally1-autolla luulisi olevan suuri nautinto kenelle tahansa, mutta viilipyttymäinen Tänak kuittasi hehkutuksen tyylilleen ominaisesti.

– Loppujen lopuksi se on vain työtä. Meidän on mentävä sinne ja tehtävä mahdollisimman hyvää työtä, jotta olemme valmiita Latvian rallia varten, Tänak sanoi Puolassa Rallit.fille.

Puolan MM-rallissa Tänakin vauhti oli lupaavaa, mutta epäonninen peurakolari pilasi mahdollisuudet heti alkuunsa. Sunnuntaina virolainen kuitenkin väläytteli vauhtiaan.

– Pystyimme ajamaan vain yhdeksän tai kymmenen kilometriä avauspäivänä, jonka jälkeen piti aurata tietä. Silloin on vähän vaikea arvioida todellista vauhtia. Oli harmi, ettemme voineet nähdä oikeaa potentiaalia, Tänak kertoi.

– Jos vauhti näytti lupaavalta, niin loppujen lopuksi se ei merkkaa yhtään mitään.

Tulevan viikonlopun kilpailussakaan Tänak ei voi verrata vauhtiaan, koska EM-sarjassa ajetaan Rally2-autoilla. Mahtava testimahdollisuus on silti kyseessä. Useamman kerran kilpailussa ajanut Tänak varoittaa rallin luonteesta kollegojaan.

– Tämä kisa pitää kokea ja ymmärtää. Ilman kokemusta voi olla vaikeaa. Normaalisti avauslenkillä pätkät ovat tosi jouheita, mutta toisella lenkillä ne voivat mennä tosi rajuun kuntoon. Erot pätkien välillä voivat myös olla merkittäviä, 36-vuotias virolaistähti summasi.

– On parempi, jos pääsee starttaamaan takaa, koska putsaamista on aina luvassa. Toki se riippuu myös säästä ja tällä hetkellä keli voi Virossa muuttua ihan hetkessä. Kuumaa on varmasti silti luvassa.

Viron EM-ralli käynnistyy perjantai-iltana Tartossa yleisöerikoiskokeella.

Lue myös nämä

  • Uusimmat