Ott Tänak yllätti, osallistuu pieneen ralliin kotimaassaan vain viikko ennen Belgian MM-osakilpailua

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan puolustava maailmanmestari Ott Tänak ajaa pienen testirallin kotimaassaan Virossa 14. marraskuuta. Tänak on ilmoittautunut mukaan Kehalan moottoriurheiluradalla ajettavaan kilpailuun Hyundain WRC-autolla.

Tänakin oli määrä ajaa viime viikonloppuna Belgiassa testikisa ensi kuun MM-rallia varten, mutta Etelä-Belgian ralli peruttiin koronaviruksen vuoksi. Myös Belgiassa ajettava MM-osakilpailu, Ypres-ralli on vaarassa jäädä ajamatta.

Lue myös: MM-ralli vaarassa – FIA elättelee toiveita, vaikka Belgia on kriittisessä tilanteessa

eWRC-result.comin mukaan Kehala-ralliin on ilmoittautunut vasta kuusi kilpailijaparia. Tänakin lisäksi WRC-autolla ajaa Georg Gross, jolla on totutusti allaan Ford Fiesta WRC.

– Se on jotain uutta ja jännittävää. Järjestäjät tekevät kovasti töitä tämän rallin eteen, joten on mukavaa tulla ja tukea sillä tavalla tapahtumaa. On aina hienoa ajaa WRC-autolla kotimaassa, Tänak kertoo Dirtfishin sivuilla.

– Ajoitus on myös hyvä, sillä kisa on vain viikko ennen Ypresiä. Se on hyvä, että saa ajotuntumaa. Olosuhteet tuskin ovat kovinkaan samanlaiset, virolaistähti jatkaa.

Kehalan radan ympäristössä on määrä ajaa yhdeksän erikoiskoetta ja noin 57 EK-kilometriä. Suurin osa pätkistä tulee olemaan soralla.

Lue myös nämä