Ott Tänak ylivoimaiseen voittoon kotimaassaan – mestarin suorituksessa yksi kauneusvirhe

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Hyundai Motorsport

Rallin hallitseva maailmanmestari Ott Tänak palasi lauantaina koronaviruksen aiheuttamalta kilpailutauolta erikoiskokeille.

Tänak osallistui kotimaassaan Virossa järjestettyyn Viru-ralliin. Mestari oli kisan selkeä suosikki, sillä hän starttasi kisaan edustamansa Hyundain i20 WRC -autolla.

Tänak oli odotetun ylivoimainen sorarallissa. Virolaismestari päihitti toiseksi sijoittuneen Georg Grossin minuutin ja 43 sekunnin marginaalilla. Grossilla oli käytössään Ford Fiesta WRC.

– Tämä oli hyödyllinen ralli. Tieolosuhteet olivat vaihtelevat, ja rallissa oppii aina enemmän kuin testeissä, Tänak sanoi Delfi-sivuston mukaan.

Tänakin suoritukseen tuli yksi kauneusvirhe. Mestari oli nopein kuudella ensimmäisellä erikoiskokeella, mutta kilpailun päättäneellä yleisöerikoiskokeella Gross löi Tänakin 4,2 sekunnilla.

Kauneusvirhe johtui siitä, että Tänak pyöritteli ylimääräisiä ”donitseja” Rakveren yleisöpätkällä.

View this post on Instagram

A post shared by 🎀kristi🎀 (@kr1stiliiv) on

Jos video ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Erikoiskokeille oli kerääntynyt runsaasti rallifaneja ihailemaan virolaisen WRC-tähden ja muiden kuljettajien menoa. Väkeä oli paikoittain pätkillä jopa niin paljon, että koronaviruksen vuoksi suositelluista turvaväleistä oli vaikeaa pitää huolta.

Seppo Kopra oli kilpailun paras suomalaiskuljettaja ajettuaan kahdeksanneksi Mitsubishi Lancerilla. Lauri Joona sijoittui yleiskilpailussa 12:nneksi ja R2-autojen luokassa toiseksi.

Viru-ralli ajettiin Rakveren kaupungin ympäristössä. Tasan kahden kuukauden kuluttua Viron on tarkoitus isännöidä ensimmäistä kertaa rallin MM-sarjan osakilpailua Tarton ja Otepään seudulla.

– On hyvä ajaa pienempiä ralleja, koska aina tulee eteen tilanteita, jotka pitää selvittää. Seuraavaksi meidän pitää olla valmiina Viron ralliin, jossa meidän pitää olla parhaalla tasollamme, Tänak kertoi.

Juttua päivitetty klo 22.09: Tänakin aikatappio viimeisellä erikoiskokeella johtui ylimääräisistä ”donitseista”.

Katso alta, miten Kalle Rovanperä testasi kesäkuussa Korpilahden seudulla Yaris WRC:tä.