Quantcast

Ott Tänak vaatii itseltään ja tiimiltään taistelutahtoa – ”Muuten häviämme Toyotalle”

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitallin virolaiskuski Ott Tänak sai huonoimman mahdollisimman aloituksen uuteen kauteen, kun hän jäi ilman MM-pisteitä kauden avanneessa Monte Carlon MM-rallissa.

Tänak kuitenkin uskoo, että on tänä vuonna selvästi valmiimpi taistelemaan Toyota-kuskeja vastaan maailmanmestaruudesta. Koronan supistamalla tynkäkaudella 2020 Tänak sijoittui MM-sarjassa pronssille Toyotan Sebastien Ogierin ja Elfyn Evansin jälkeen.

Vaikka kausi alkoi surkeasti, on tähtäimessä edelleen MM-titteli, jonka Tänak voitti ensi kertaa urallaan vuonna 2019 ajaessaan tuolloin vielä Toyotalla.

– Odotukseni ovat ehdottomasti korkeammalla kuin viime vuonna. Halusin edellisellä kaudella tulla tutuksi tiimin kanssa ja kehittyä. Nyt kyse ei ole enää oppimisesta, Tänak paaluttaa Dirtfishin sivuilla.

– Olen varma, että nyt voimme nousta taisteluun mukaan ja se meidän myös pitää tehdä, sillä muuten häviämme Toyotalle.

Helmikuun lopun Rovaniemen MM-ralliin Tänak lähtee 30 pistettä MM-sarjaa johtavaa Ogieria perässä. Piste-eroa pitäisi kuroa umpeen, mutta tunnetusti lumiralleissa Hyundai on ollut altavastaaja Toyotaan nähden. Tehtävä arktisissa oloissa on siis äärimmäisen haastava.

– Tunteet eivät olleet ihan tyyntyneet, kun matkustin pois Montesta. Meillä oli paljon pieniä ongelmia ihan viikonlopun alusta saakka. Me emme tiedä, mikä meidän suorituskyky todella oli Toyotaan nähden. He olivat toki vahvoja, mutta niin olisimme mekin olleet, jos kaikki olisi mennyt ilman ongelmia, Tänak toteaa.

Monte oli myös viime vuonna Tänakille tuskainen, kun virolainen rysäytti rajusti ulos. Tällä kertaa keskeytyksen syynä oli kaksi peräkkäistä rengasrikkoa.

– Fyysisesti keskeytys ei sattunut niin paljon kuin viimeksi, mutta henkisesti ehkä jopa enemmän. Viime vuonna tiesimme tarkasti, mitä teimme väärin. Nyt se oli vähän niin ja näin, Tänak kuvailee.

Rovaniemen MM-rallissa Tänakin lisäksi Hyundain tiimissä ajavat Thierry Neuville sekä kauden ensimmäisessä kisassaan Craig Breen. Toyotan napattua Montesta myös valmistajien puolella täydet pisteet, on Hyundai jo 22 pistettä japanilaisvalmistajaa perässä MM-taulukossa.

Suomen MM-talviralli ajetaan 26.-28. helmikuuta.

Katso alapuolelta Monte Carlon MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,364753″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat