Ott Tänak tiedostaa loistavan tilaisuutensa nousta kansallissankariksi – ”Meidän on oltava fiksuja”

Ott Tänak

Toyotan virolaiskuski Ott Tänakilla on loistava mahdollisuus varmistaa maailmanmestaruus jo ensi viikon Katalonian MM-rallissa.

Tänak johtaa MM-sarjaa 28 pisteen erolla ennen Citroenin Sebastien Ogieria. Jos Tänak saalistaa kaksi pistettä Ogieria enemmän Espanjasta, on mestaruus sinetöity jo ennen kauden viimeistä osakilpailua Australiassa.

Virolaisen mestaruus katkaisi samalla ranskalaiskuskien 15 vuoden valtakauden MM-sarjassa. Tänak on jo kotimaassaan suuri tähti, mutta mestaruus nostaisi hänet kansallissankarin asemaan.

– Odotan innolla Espanjan kisaa. Tavoite on jälleen tehdä parhaani, mutta meidän on oltava myös fiksuja. Perjantai voi olla meille hankala, sillä olemme ensimmäisenä tiellä sorapätkillä, Tänak muistuttaa.

– Myös sää voi muuttaa pelin henkeä. Viime vuonna näimme, että tähän aikaan vuodesta Espanjassa voi hyvinkin olla sateista. Meidän suorituskykymme pitäisi riittää molemmilla alustoilla, virolainen jatkaa.

Katso alta video, mitä Katalonian MM-rallissa on luvassa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Viime vuonna rengasrikko pilasi Tänakin kisan Kataloniassa. Lopputulos oli kuudes sija.

– Näimme jo viime vuonna, että meillä oli vauhtia tässä rallissa. Toivottavasti tilanne on sama tällä kertaa ja saamme sen tuloksen, mitä tarvitsemme.

Kataloniassa ajetaan perjantaina soralla sekä lauantaina ja sunnuntaina asvaltilla. Ohjelmassa on yhteensä 17 pikataivalta ja reilut 325 ek-kilometriä.

Lue myös: Jäähyväiset ainutlaatuiselle MM-rallille – tämä kaikki sinun pitää tietää Katalonian osakilpailun reitistä

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö