Quantcast

Ott Tänak testasi WRC-autoaan Katalonian asvaltilla

Hyundain WRC-talli jatkoi testejään Katalonian asvaltilla tiistaina.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ajovuoron sai virolaistähti Ott Tänak, joka tippui lopullisesti MM-sarjan mestaruustaistelusta Uudessa-Seelannissa puolitoista viikkoa sitten. Tänak pääsi kurvailemaan Hyundai i20 Rally1 -kilpurillaan puolipilvisessä ja kuivassa kelissä.

Sekä Tänak että belgialainen Thierry Neuville ovat toivoneet Kataloniaan kuivaa keliä, sillä Toyota on lyönyt Hyundai-kuskeille luun kurkkuun aina kun, vettä on ropissut taivaalta MM-rallin pikataipaleilla tällä kaudella. Hyundain-kaksikon huutoon ollaan myös vastaamassa, sillä ainakin tämän hetken sääennuste lupaa koko ensi viikoksi Saloun alueella aurinkoista ja kuivaa säätä.

Tänakilla on Kataloniasta mukavia muistoja, sillä kaudella 2019 hän varmisti kisassa uransa ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan MM-tittelin. Tuolloin Tänak myös saavutti uransa parhaan sijoituksen Katalonian asvalttirallista ajettuaan toiseksi. Podiumilla virolainen on Kataloniassa ollut myös kaudella 2017, kun Tänak ajoi Fordillaan kolmanneksi.

Katalonian MM-ralli ajetaan ensi viikon torstaina, kun kuljettajat pääsevät aamupäivällä irti testipätkällä. Itse kisa starttaa perjantaiaamuna. Luvassa on yhteensä 19 pikataivalta ja noin 294 EK-kilometriä.

Katso alapuolelta muutama komea koostevideo Tänakin testipäivästä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat