Ott Tänak testasi uudistuksia Hyundain WRC-autossa – päivitykset käytössä seuraavassa MM-rallissa

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Hyundai Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain WRC-tiimi jatkoi autonsa uuden aerodynamiikkapaketin testaamista viikonloppuna ajetussa Serras de Fafe -rallissa Portugalissa.

Hallitseva maailmanmestari Ott Tänak ja espanjalaiskonkari Dani Sordo osallistuivat Portugalin rallisarjan osakilpailuun Hyundain WRC-autolla. Molemmat pääsivät ottamaan kilpuriin tuntumaa ennen ensi viikolla ajettavaa Meksikon MM-rallia.

Virolaistähti Tänakin Hyundaihin oli asennettu uusi takasiipi sekä uudet ilmanohjaimet molempiin sivuihin. Sordon autossa oli puolestaan samat osat, joita Hyundai käytti Ruotsin MM-rallissa helmikuun puolivälissä.

– En yleensä puhu teknisistä asioista, mutta voin kertoa, että olemme vaihtaneet takasiiven ja etulokasuojat. Nämä ovat ainoat muutokset, mutta ne ovat käytössä seuraavassa kilpailussa Meksikossa, Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo kertoi DirtFishille.

Ott Tänak
Ott Tänakin ajamassa autossa oli uudet aerodynamiikkaosat. Kuva: Hyundai Motorsport
Dani Sordo
Dani Sordon autossa oli vanhat osat. Kuva: Hyundai Motorsport

Adamo paljasti samalla, että Hyundain WRC-auton moottoriin tehdään päivityksiä myöhemmin tällä kaudella.

Italialaispomon mukaan Hyundai aikoo ajattaa WRC-kuljettajiaan muissakin kansallisissa kilpailuissa tällä kaudella.

– Tässä ei ole kyse pelkästään testaamisesta, tässä on kyse show’sta. Osallistumme useampiin kilpailuihin tänä vuonna samaan tapaan kuin viime kaudella.

– Meillä on paikallisia maahantuojia, jotka tekevät kovasti töitä saadakseen meidät paikallisiin ralleihin. Se on hieno tapa ottaa heidät mukaan ja tuoda nämä autot laajemman yleisön nähtäville, Adamo sanoi.

Katso alta kooste Ruotsin MM-rallin tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,319508″ ap mute ]

 

Tänak keskeytti Serras de Fafe -rallin teknisen vian vuoksi. Sordolla oli puolestaan hurja tilanne kisassa, kun hänen autonsa takasiipi osui penkalla olleeseen katsojaan.

Lue myös: Hurja tilanne! Uhkarohkea katsoja sai kolauksen WRC-auton takasiivestä (video)

Meksikon MM-ralli ajetaan 12.-15. maaliskuuta.

Lue myös nämä