Ott Tänak testasi Belgian MM-rallia varten (video) – ”Hyundai on pettänyt hänet kahdesti”

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Helena El Mokni/ Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan puolustavan mestarin Ott Tänakin kamppailu tämän vuoden tittelistä alkaa olemaan jo epätoivoinen. Kahden hankalan rallin jälkeen virolainen on tipahtanut jo 28 pisteen päähän sarjaa johtavasta Toyotan Elfyn Evansista. 

Tarjolla on enää maksimissaan 60 pistettä, kun jäljellä ovat marraskuun Belgian sekä joulukuun Monzan osakilpailut. Tänakin onneksi kalenteriin lisättiin vielä päätösralliksi Monzan kisa. Sanomattakin on selvää, että Ypres-rallissa marraskuun 19. – 22. päivä Hyundai-kuskin on käytännössä pakko voittaa, eikä pahitteeksi olisi jos ainakin osalle kilpakumppaneista tulisi hankaluuksia.

Marraskuussa Belgiassa tiet voivat olla jäässä tai ainakin erittäin mutaisia. Myös sumua saattaa olla erikoiskokeilla. Jos on riittävän uhkarohkea, voi repäistä yhdelläkin pätkällä isoja eroja.

– Olosuhteet Ypresissä voivat antaa mahdollisuuden pelata pientä uhkapeliä. Sitä kautta voimme saada mahdollisuuden, Tänak sanoo Dirtfishin sivuilla.

– Meillä ei ehdottomasti ole mitään hävittävää. MM-sarjan taistelun kannalta on tietenkin hyvä asia, että nyt on jäljellä vielä kaksi kisaa. Monzan rallin lisääminen oli minulle mieluisa uutinen, virolaiskuski jatkaa.

Lue myös: Ott Tänakilla kaikki konstit käytössä – pestasi paikallisen sankarin avukseen seuraavaan MM-ralliin

Tänak nousi jo syyskuun kotirallin voittonsa myötä vain 13 pisteen päähän MM-kärjestä, mutta sekä Turkissa että Sardiniassa i20 WRC:ssä oli teknisiä ongelmia.

– Hyundai on pettänyt hänet kahdesti. Kaksi kertaa meillä on ollut teknisiä vikoja, jotka ovat pilanneet Ottin kisat. Se on vain ja ainoastaan Hyundain vastuulla, tallipomo Andrea Adamo paaluttaa.

Jotta Hyundai olisi iskussa Belgiassa, on talli aloittanut testit marraskuista rallia varten. Tänak testasi korealaisvalmistajan WRC-autoa Ranskassa keskiviikkona. Testitiellä oli vettä, mutaa ja muuta törkyä, joten olosuhteet olivat ainakin lähellä seuraavaa MM-rallia.

Katso Youtube-käyttäjä Ziggysony Motorsportin koostama video alapuolelta: 

Katso toinen, Pascorderallye.fr:n tekemä video alhaalta:

 

Lue myös nämä