Ott Tänak teki kovan ratkaisun

Ott Tänak jättää lauantain ajopäivän kesken Puolan MM-rallissa.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak joutui keskeyttämään kisan ensimmäisen kerran jo perjantaiaamuna, kun hän törmäsi peuraan. Hyundai kunnosti Tänakin auton lauantaiksi, jolloin hän jatkoi kilpailua.

Hyundai ilmoitti kuitenkin lauantain päivähuollon yhteydessä, ettei Tänak lähde iltapäivän erikoiskokeille.

– Olemme päättäneet keskeyttää auton numero 8 tältä päivältä, jotta Ott ja Martin (kartanlukija Järveoja) sekä talli voivat keskittyä huomisiin supersunnuntain pisteisiin, talli tiedotti.

Tänakilla ei ollut lauantaina mitään panosta, sillä hänellä ei ollut mitään mahdollisuuksia lauantai-iltana jaettaviin ehdollisiin pisteisiin.

Sunnuntaina virolaisella on varmasti iso hyökkäysvaihde silmässä, sillä jaossa ovat erilliset päiväkohtaiset pisteet seitsemälle nopeimmalle sekä Power Stagelta lisäpisteitä viidelle parhaalle. Päivän maksimipotti on peräti 12 pistettä.

Virolaistähdellä on siis oiva tilaisuus saada vielä kohtuulliset pisteet Puolasta. Tilannetta ei tosin helpota se, että Tänakille on luvassa ensimmäinen lähtöpaikka sunnuntain erikoiskokeille. Irtosora saattaa hankaloittaa Tänakin ajamista varsinkin aamulla, kun erikoiskokeet ajetaan ensimmäisen kerran läpi.

Puolan MM-rallissa ajetaan lauantaina vielä kolme erikoiskoetta. Tilanne kisan kärjessä on äärimmäisen tiukka, sillä Kalle Rovanperä, Elfyn Evans ja Andreas Mikkelsen mahtuvat alle kolmen sekunnin sisään.

Lue myös nämä