Quantcast

Ott Tänak povaa: Hyundai pistää MM-rallissa kaikki panokset tallikaverille

Ott Tänak uskoo, että Thierry Neuville on Hyundain ykkösvaltti ensi viikonlopun Belgian MM-rallissa.
Thierry Neuville ja Ott Tänak
Thierry Neuville ja Ott Tänak. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Belgian Ypres-ralli on Neuvillen kotikilpailu, josta belgialaistähdellä on kokemusta enemmän kuin yhdelläkään toisella MM-sarjan kuljettajalla. Belgiassa ajettiin ensimmäisen kerran MM-pisteistä viime vuonna, ja Neuville korjasi odotetusti koko potin.

– Kokemuksella on suuri merkitys Belgiassa. Olosuhteet täytyy tuntea ja tien pintaa pitää osata lukea, Tänak kuvailee Viron Betsafen blogissaan.

Tänak punnersi komean voiton Suomen nopeassa sorarallissa vajaat kaksi viikkoa sitten ja nousi samalla MM-taulukossa kakkoseksi Neuvillen edelle pisteen turvin. Tänakin mukaan Hyundai pistää Belgiassa isoimmat panokset Neuvilleen.

– Kroatiassa (asvalttirallissa) emme olleet kärkikamppailussa mukana niinkään hyvän vauhtimme vaan viisaiden valintojemme vuoksi. Samaa on luvassa Belgiassa. Siellä tiimin kaikki energia menee ehdottomasti Thierryn tueksi, Tänak povaa.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Kauden edellisessä ja toistaiseksi ainoassa puhtaassa asvalttikisassa Kroatiassa Toyotan Kalle Rovanperä ratkaisi voiton hyväkseen viimeisellä erikoiskokeella ja jätti Tänakin kakkoseksi. Sen jälkeen Rovanperä on kasvattanut MM-johtoaan jokaisessa kilpailussa.

Ennen Belgian osakilpailua Rovanperän etumatka Tänakiin on peräti 94 pistettä ja Neuvilleen 95 pistettä. Käytännössä vain totaalinen sulaminen ja suoranainen ihme voivat viedä mestaruuden suomalaiselta, joten Tänakille on maksimissaan tarjolla MM-sarjan hopeatila.

– Minulla ei ole mitään henkilökohtaisia tavoitteita. Yritämme vain saada hommat toimimaan tiimissä ja päästä parempaan vauhtiin, jotta olemme kilpailukykyisiä ensi vuonna, Tänak totesi.

Tänak valmistautui Ypres-ralliin ajamalla testin Belgiassa heti Suomen MM-rallin jälkeen.

– Talli ei ole pystynyt tekemään töitä asvalttiauton parissa Kroatian jälkeen muiden kriittisempien ongelmien vuoksi. Yritämme tehdä parhaamme nykyisessä tilanteessamme.

Belgian MM-rallin testierikoiskoe ajetaan torstai-iltapäivänä. Kilpailu pääsee kunnolla vauhtiin perjantaiaamuna.

Katso alta Belgian MM-rallin ennakko.

Lue myös nämä

  • Uusimmat