Quantcast

Ott Tänak piti tyylinsä, kieltäytyi vastaanottamasta isoa tunnustusta – ”En ole viihdyttäjä”

Ott Tänak
"I´m not an entertainer", totesi Ott. Kuva: Helena El Mokni/ Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Virolainen Sky.ee uutisoi humoristiseen sävyyn, kuinka maan kultapoika Ott Tänak on tehnyt jälleen eräänlaista historiaa.

Saarenmaalainen WRC-tähti on nimittäin ensimmäisenä henkilönä kieltäytynyt vastaanottamasta Viron suosituimpiin päivälehtiin lukeutuvan Kroonikan antamaa Vuoden viihdyttäjä -titteliä. Tänak sai yleisöäänestyksessä eniten ääniä, mutta ei kokenut pystiä omakseen.

– Minä olen urheilija, en viihdyttäjä, Tänak kommentoi Sky.ee-sivuston mukaan.

Hyundain WRC-tallissa tätä nykyä ajava Tänak ei pelkästään kieltäytynyt vastaanottamasta palkintoa, vaan antoi pokaalin urheilukommentaattori Kalev Kruusille, jonka työtä myös puolustava rallin MM-sarjan maailmanmestari ihailee. Myös Kruus oli saanut ison potin ääniä alkuperäisessä äänestyksessä.

Ott Tänakin ura Hyundain ratissa alkoi karmealla ulosajolla Monte Carlossa tammikuussa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,316417″ ap mute]

Kruus oli toki palkinnosta mielissään, koska ei kertomansa mukaan ole koskaan aiemmin mitään voittanut.

– Fiilis on vähän kaksijakoinen, sillä en oikeasti voittanut. Olen kuitenkin otettu eleestä ja jos Ott haluaa joskus palkinnon takaisin, niin toki sen hänelle annan, Kruus naureskeli.

Vuoden viihdyttäjä -kisassa Tänakia äänestäneet virolaiset tuskin kokivat viihdyttämistä sanan perinteisessä merkityksessä, vaan tunsivat saarenmaalaisen antaneen heille paljon hienoja kokemuksia ja kansallisylpeyttä. Joka tapauksessa Kroonika-lehden tunnustus ei maistunut Tänakille.

Tänak on ensimmäinen virolainen maailmanmestari rallin MM-sarjassa ja erittäin suosittu ison tähtistatuksen omaava urheilija maassaan. Tänak on voittanut urallaan yhteensä 12 MM-ralli ja kivunnut podiumille 28 kertaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat