Ott Tänak piti tyylinsä, kieltäytyi vastaanottamasta isoa tunnustusta – ”En ole viihdyttäjä”

Ott Tänak
"I´m not an entertainer", totesi Ott. Kuva: Helena El Mokni/ Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Virolainen Sky.ee uutisoi humoristiseen sävyyn, kuinka maan kultapoika Ott Tänak on tehnyt jälleen eräänlaista historiaa.

Saarenmaalainen WRC-tähti on nimittäin ensimmäisenä henkilönä kieltäytynyt vastaanottamasta Viron suosituimpiin päivälehtiin lukeutuvan Kroonikan antamaa Vuoden viihdyttäjä -titteliä. Tänak sai yleisöäänestyksessä eniten ääniä, mutta ei kokenut pystiä omakseen.

– Minä olen urheilija, en viihdyttäjä, Tänak kommentoi Sky.ee-sivuston mukaan.

Hyundain WRC-tallissa tätä nykyä ajava Tänak ei pelkästään kieltäytynyt vastaanottamasta palkintoa, vaan antoi pokaalin urheilukommentaattori Kalev Kruusille, jonka työtä myös puolustava rallin MM-sarjan maailmanmestari ihailee. Myös Kruus oli saanut ison potin ääniä alkuperäisessä äänestyksessä.

Ott Tänakin ura Hyundain ratissa alkoi karmealla ulosajolla Monte Carlossa tammikuussa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Kruus oli toki palkinnosta mielissään, koska ei kertomansa mukaan ole koskaan aiemmin mitään voittanut.

– Fiilis on vähän kaksijakoinen, sillä en oikeasti voittanut. Olen kuitenkin otettu eleestä ja jos Ott haluaa joskus palkinnon takaisin, niin toki sen hänelle annan, Kruus naureskeli.

Vuoden viihdyttäjä -kisassa Tänakia äänestäneet virolaiset tuskin kokivat viihdyttämistä sanan perinteisessä merkityksessä, vaan tunsivat saarenmaalaisen antaneen heille paljon hienoja kokemuksia ja kansallisylpeyttä. Joka tapauksessa Kroonika-lehden tunnustus ei maistunut Tänakille.

Tänak on ensimmäinen virolainen maailmanmestari rallin MM-sarjassa ja erittäin suosittu ison tähtistatuksen omaava urheilija maassaan. Tänak on voittanut urallaan yhteensä 12 MM-ralli ja kivunnut podiumille 28 kertaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat