Ott Tänak pettyi rajusti – ”Ei tarkoita yhtään mitään”

Hyundain Ott Tänak pettyi rajusti Puolan MM-rallissa.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Romain Thuillier/ Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak joutui keskeyttämään heti perjantaina avauspätkällä epäonnisen peurakolarin takia. Lauantaina Tänak kävi ajamassa neljä pätkää, mutta jätti iltapäivän lenkin väliin.

Kun virolaiselta kysyttiin, mitä parhaiten jäi mieleen tämänkertaisesta Puolan MM-rallista, laukoi Tänak tyylilleen uskollisen vastauksen.

– Parhaiten kait tästä kisasta muistaa sen, että hengailin paljon hotellihuoneessa, enkä tehnyt mitään, Tänak velmuili.

Sunnuntaina Tänak todisti, että vauhtia olisi ollut, jos vain tuuri olisi ollut puolella. Hyundai-kuski oli supersunnuntain nopein ja Power Stage -erikoiskokeella kakkonen. Yhteensä MM-pisteitä tuli laariin 11 kappaletta.

– Tein kaiken, mitä pystyin siltä lähtöpaikalta, joka meillä oli. On vaikea arvioida, mihin olisimme voineet pystyä ilman perjantain kolaria. On sääli, että homma päättyi niin aikaisin. Koko potentiaalia oli mahdoton nähdä, Tänak totesi.

– Kaikki pisteet ovat tässä vaiheessa tärkeitä. On tosi vaikea sanoa, mihin olisimme voineet yltää. Avauspäivänä ajoimme täysillä muutaman kilometrin ja sen jälkeen piti vain aurata tietä. Muut nopeat jätkät olivat koko ajan vähän eri lähtöpaikoilla.

Tänakin omasta mielestä lupaava vauhti oli kuitenkin hyvin laiha lohtu viikonlopulta. Ero MM-sarjassa tallikaveri Thierry Neuvilleen venähti taas muutamalla pisteellä. Tänakin ero belgialaiseen on 21 pistettä.

– Jos vauhti on lupaavaa, niin se ei kuitenkaan loppujen lopuksi tarkoita yhtään mitään, Tänak summasi.

– Fiilis autossa oli kuitenkin ihan hyvä, joten perusasiat ovat kunnossa. Täytyy vain jatkaa työntekoa ja yrittää vielä kehittyä ennen Latvian kisaa.

Lue myös nämä