Ott Tänak päätti Hyundai-uransa podiumilla – virolaisen korvaaja julkistetaan lähipäivinä

Ott Tänak ja kartanlukija Martin Järveoja päättivät kolmen vuoden pestinsä Hyundain WRC-tallissa toiseen sijaan Japanissa.
Martin Järveoja ja Ott Tänak
Martin Järveoja ja Ott Tänak päättivät Hyundai-uransa huipulla. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak siirtyi maailmanmestaruutensa jälkeen vuoden 2019 lopussa Toyotalta Hyundaille. Ensimmäinen kausi oli hankala koronapandemian vuoksi ja viimeistä vuotta himmensi alkukauden ongelmat Hyundain Rally1-auton kanssa.

Virolaiskuski saavutti kolmen kauden aikana Hyundailla yhteensä viisi osakilpailuvoittoa ja 11 muuta palkintosijaa. Se tärkein jäi kuitenkin saavuttamatta.

– Tulimme Hyundaille taistelemaan maailmanmestaruudesta, mutta siihen emme minään vuonna yltäneet. Kokemus on silti ollut huikea. Olen saanut tavata mahtavia ihmisiä ja saanut elinikäisiä ystäviä, joten tämä on ollut vaivan arvoista, Tänak kertoi kauden 2022 päätteeksi.

– Oli hienoa päättää kausi ja tämä ajanjakso podium-sijaan. Olosuhteet rallissa olivat todella hankalat ja kisa älyttömän haastava. Meiltä on puuttunut vähän vauhtia viimeisissä asvalttikisoissa, mutta otimme sen, mitä otettavissa oli.

Tänak oli jo tyytynyt ennen sunnuntain erikoiskokeita kolmanteen sijaan, mutta Toyota-kuski Elfyn Evansin rengasrikko nosti virolaisen toiseksi.

– En ottanut viikonlopun aikana juurikaan riskejä. Minulta puuttui viimeinen luotto, joten silloin on vaikeaa taistella. Toyotat ja Thierry (Neuville) olivat selvästikin minua nopeampia, emmekä pystyneet heidän vauhtiinsa vastaamaan, Tänak myönsi.

– Jos itseluottamus ei ole tapissa, ei uskalla myöskään ottaa riskejä. Teimme silti kaikkemme, emmekä olisi voineet tehdä mitään toisin.

Tänak kertoi Japanissa, ettei hänellä ole vielä sopimusta ensi kaudesta. Vaihtoehtoja on kolme. Tänak voi vaihtaa takaisin Toyotan tiimiin tai M-Sport Fordille tai sitten mies jää kotiin pitämään sapattivuotta rallista.

Hyundain WRC-talli lupaili uutisia kuljettajakokoonpanostaan jo tälle viikolle, kun taas Toyotan tallipomo Jari-Matti Latvala on kertonut lopullisten päätösten syntyvän marraskuun aikana.

– Minulla ei ole mitään (aikataulu)tavoitteita tällä hetkellä. Katsotaan, mitä tapahtuu, Tänak tokaisi lyhyesti Japanissa sunnuntaina.

– Me olemme aika lähellä julkistusta. Sanoisinko, että seuraavien päivien aikana saatte vastauksia kysymyksiinne. Nyt nautimme kuitenkin hetken Japanin kisan menestyksestä, Hyundain tallipomo Julien Moncet puolestaan sanoi.

Katso alapuolelta Japanin MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat