Quantcast

Ott Tänak otti ison riskin ja sai torjuntavoiton Turkissa – ”Meillä ei ollut mitään hävittävää”

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan virolaistähden Ott Tänakin mestaruusjahti koki kolauksen Turkin MM-rallissa viikonloppuna. 

Tänak keskeytti lauantaina elektroniseen vikaan ja jäi yleiskilpailussa 16. sijalle. Viisi osakilpailuvoittoa tällä kaudella ajanut Tänak kuitenkin otti pienen torjuntavoiton kisan päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella. Tommi Mäkisen ykköstykki ajoi Marmariksen pätkällä voittoon ja sai viisi MM-pistettä, joskin myös pahimmat uhkaajat Hyundain Thierry Neuville ja Citroenin Sebastien Ogier napsivat Power Stagelta pisteitä.

Tänak teki kaikkensa Power Stagen voiton eteen. Virolaiskuski otti ison riskin ja starttasi päätöspäivään ilman vararenkaita, jotta Yaris WRC olisi kevyempi. Lisäksi Tänak mateli kaksi edellistä erikoiskoetta maaliin säästääkseen renkaita.

– Meillä ei ollut mitään hävittävää tänään ja annoimme ihan kaikkemme. Olen onnellinen, että saimme ne pisteet Powerilta. Se antaa vähän ekstralatausta ja motivaatiota jatkoa ajatellen, Tänak totesi.

– Toki olen silti pettynyt eilisen tapahtumiin. Me haluamme kuitenkin aina taistella rajusti. Varmasti kaikki tiimissä tekivät parhaansa. Nyt on kolme kisaa jäljellä. Me emme voi tehdä muuta kuin puskea ihan äärirajoilla ja tehdä parhaamme, Tänak jatkoi.

Katso alta kooste Turkin MM-rallin päätöspäivän kohokohdista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,280725″ ap mute]

 

Ogier nousi Turkin voiton myötä 17 pisteen päähän MM-sarjaa johtavasta Tänakista. Uran ensimmäinen maailmanmestaruus on siis vielä täysin Tänakin omissa käsissä, mutta enempää keskeytyksiä kamppailu ei kestä kenenkään mestarikandidaatin osalta.

Valmistajien MM-sarjassa Mäkisen tiimin osakkeet laskivat, kun Hyundai nousi Andreas Mikkelsenin kolmossijan ja Dani Sordon viidennen tilan myötä 19 pisteen karkumatkalle. Mäkinen kuitenkin luottaa, että kolmessa jäljellä olevassa rallissa Toyota nousee korealaisvalmistajan rinnalle ja ohi.

– Me tiedämme, että kolmessa jäljellä olevassa rallissa meillä riittää vauhtia. Olemme luottavaisia, että olemme vahvoja loppukauden kisoissa, Mäkinen summasi.

– Eilinen päivä oli meille hankala. Me emme ehkä tehneet valmistautumista oikein tätä kisaa varten. Olosuhteet ovat niin haastavat, Mäkinen jatkoi.

Rallin MM-sarja jatkuu Walesin rallilla lokakuussa.

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat