Quantcast

Ott Tänak nousi takaisin huipulle Sardiniassa – ”Kaikki on nyt mahdollista”

Hyundain virolaistähti Ott Tänak nappasi viime viikonloppuna vihdoin kauden avausvoittonsa MM-sarjassa.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Edellisestä ykköstilasta Tänakilla oli vierähtänyt jo yli vuosi, sillä viimeksi virolainen juhli voittoa Rovaniemellä helmikuussa 2021. Hyundain rallikauden ensimmäistä puoliskoa ovat leimanneet tekniset ongelmat, mutta Sardiniassa Tänak pääsi ajamaan lähes puhtaan kisan. Lauantai-iltana Tänakin Hyundaihin iski voimansiirto-ongelma, mutta virolaiskuskin onneksi päivän kaksi viimeistä erikoiskoetta peruttiin.

– Olihan tämä iso muutos verrattuna kahden viikon takaiseen Portugalin ralliin. Siellä olimme isoissa vaikeuksissa ja olo oli aika turhautunut. Sen jälkeen puskimme vain kovasti eteenpäin ja onneksi meillä oli testipäivä kisojen välissä, Tänak summasi.

– Pystyimme jatkamaan kehitystyötä nopeasti ja auto tuntui paremmalta. Olin ennen Sardinian viikonloppua huomattavasti luottavaisempi.

Tänak nousi voittonsa myötä MM-sarjassa kolmanneksi, mutta eroa kärkimies Kalle Rovanperään on edelleen muhkeat 58 pistettä.

– Kaikki on nyt mahdollista. Tämä voitto on omistettu tiimille, joka on tehnyt kovasti töitä vaikeuksista huolimatta. Me haluamme taistella mestaruudesta, mutta sitä varten tarvitaan kilpailukykyinen auto. Meillä on edelleen paljon töitä edessä, Tänak totesi.

– Emme ole vielä lähelläkään täydellistä autoa, jossa me kuitenkin jonain päivänä haluamme olla. Nyt me saimme pientä helpotusta. Olen varma, että tämä voitto toi kaikille lisää motivaatiota.

Rallin MM-sarja jatkuu reilun kahden viikon kuluttua Keniassa.

Katso alapuolelta Sardinian MM-rallin sunnuntain parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat