Quantcast

Ott Tänak myönsi karun faktan

Suomen MM-rallin kahdesti voittanut Ott Tänak ei usko, että Hyundai pystyy vastaamaan Toyotan vauhtiin Keski-Suomen sorateillä tulevana viikonloppuna.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota osoitti vahvuutensa nopeilla sorateillä pari viikkoa sitten ajetussa Viron MM-rallissa. Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans toivat tiimille kaksoisvoiton, kun taas Tänakin oli tyytyminen kolmossijaan. Tänak jäi voiton ottaneesta Rovanperästä lopulta lähes kaksi minuuttia.

Tänak odottaa, että tilanne on sama Suomen sorakisassa. Hyundain Rally1-hybridikilpurissa riittää yhä kehitettävää.

– Emme ole lähitulevaisuudessa ottamassa askelta eteenpäin, jotta voisimme haastaa Toyotan soralla, Tänak myöntää karun faktan Betsafen blogissa.

– Toki toivomme, että olemme pystyneet tekemään parannuksia, mutta etenkin ensimmäisenä vuotena (Rally1-autoilla) kaikki tiimit parantavat jatkuvasti – niin myös Toyota, virolaistähti jatkaa.

Toyotan tehdastiimillä on jälleen kova kolmikko Keski-Suomessa. Rovanperä metsästää jo kauden kuudetta voittoaan, Evans voitti ”Jyskälän” viime vuonna, ja myös Esapekka Lapilta sopii odottaa vahvaa suoritusta.

– Jos pystymme toistamaan Viron tuloksen, se olisi hyvä tulos meille. Nyt meillä on varmasti vaikeampaa kuin Virossa, MM-sarjassa neljäntenä oleva Tänak toteaa.

Viime vuonna Suomen MM-ralli järjestettiin poikkeuksellisesti syysaikaan. Nyt kisa on tutulla paikallaan elokuun alussa.

– Henkilökohtaisesti minulle ei ole väliä, ajetaanko kisa syksyllä vai kesällä. Suomen MM-ralli on ajollisesti aina vuoden kohokohta, Tänak kehuu.

Suomen MM-ralli käynnistyy torstaina ja päättyy sunnuntaina.

Katso alta Suomen MM-rallin ennakko.

Lue myös nämä

  • Uusimmat