Ott Tänak latasi tiukkaa tekstiä: ”Näyttää siltä, että heiltä jäi yksi vuosi väliin”

Ott Tänakille jäi käteen neljäs tila viikonloppuna ajetusta Portugalin MM-rallista.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak oli Ford Pumallaan mukana kärkikamppailussa sorakilpailun alussa, mutta neljännellä erikoiskokeella tullut rengasrikko pudotti hänet lähes minuutin päähän ykköstilasta.

Tänak ei pystynyt enää tekemään nousua takaisin palkintosijoille. Virolaiskuljettaja valitti läpi viikonlopun autossaan ilmenneitä ongelmia.

Tänak sai hieman lohtua viikonlopun päätteeksi, kun hän ajoi toiseksi Power Stage -erikoiskokeella ja kaappasi suorituksestaan neljä lisäpistettä MM-sarjaan. Mutta varsinaiseen iloon ei ollut aihetta.

– En tietenkään ole tyytyväinen. Mutta pisteistä meidän pitää olla tyytyväisiä, Tänak pyöritteli Rallit.fille.

– Kisa oli meille kaikkiaan vaativa, ja suorituskykyä puuttui selkeästi. Muuten saimme jälleen tasaisen suorituksen.

Tänak ei ole löytänyt vielä täysin samaa säveltä M-Sport-tallin Ford Puma Rally1 -auton kanssa. Paluu Fordin rattiin ei ole kuitenkaan mennyt penkin alle, sillä vuoden 2019 maailmanmestari on MM-sarjan pisteissä toisena.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Tänakin mukaan auton kanssa on vielä paljon tehtävää.

– Katsotaan, mitä tallin porukka keksii. Meillä on viikon päästä testit, joten tällä viikolla meidän täytyy löytää ratkaisuja, Tänak painotti.

– Kyse ei ole siitä, etteikö minulla olisi hyvä fiilis autossa. Kyse on enemmänkin auton suorituskyvystä. Siellä on muutamia asioita, jotka yhdessä vaikuttavat melko paljon meihin, Tänak paljasti.

Kuuntele alta Rallit.fin Rallipodin tuore jakso. Voit kuunnella sen myös Spotifyssä täältä. Muista pistää Rallipodi seurantaan ja tilaukseen! Juttu jatkuu upotuksen alla.

M-Sport on asettanut tavoitteekseen, että Tänak voittaa kuljettajien maailmanmestaruuden tällä kaudella. Kun takana on viisi osakilpailua, virolainen on 17 pisteen päässä sarjaa johtavasta Kalle Rovanperästä.

– Meidän täytyy yrittää ottaa askel ylöspäin. Ja nousemme varmasti tästä, siitä ei ole kysymystäkään. Mutta se on toinen kysymys, nousemmeko riittävän ylös. Kilpailun taso on todella korkealla.

– Minusta tuntui jo Kroatian rallissa, että olemme vuoden muita tiimejä jäljessä. Tallin olisi pitänyt olla tällä tasolla jo viime vuonna. Näyttää siltä, että heiltä jäi yksi vuosi väliin, joten meillä on paljon tehtävää lyhyessä ajassa, sanoi Tänak, joka lähti viime vuoden lopussa Hyundailta ja liittyi M-Sportin miehistöön.

Uskotko, että sinulla on mahdollisuus taistella tämän vuoden mestaruudesta?

– Jos keksimme jotain ja saamme auton sille tasolle, että olemme kilpailukykyisiä Hyundaita ja Toyotaa vastaan, niin sitten meillä on tietenkin mahdollisuus, kuului Tänakin vastaus.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Sardiniassa kesäkuun alussa.

Katso alta Portugalin MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat