Ott Tänak kieltäytyi maailmanmestarin etuoikeudesta – Kalle Rovanperä valitsi numeron 69

Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Rallin MM-sarjassa ei nähdä ensi kaudella kilpailunumeroa 1.

Rallin MM-sarjaan tuli täksi vuodeksi sääntö, jonka perusteella kuljettajat saivat valita itselleen pysyvän numeron koko kaudeksi. Säännössä poikkeuksena oli se, että ainoastaan hallitsevalla maailmanmestarilla on oikeus valita itselleen käyttöön numero 1.

Sebastien Ogier kantoi koko viime kauden ykköstä Citroeninsa kyljessä. Tämän vuoden maailmanmestari Ott Tänak on päättänyt kieltäytyä etuoikeudesta.

Monte Carlon MM-rallin alustavalta osallistujalistalta käy ilmi, että Tänak ei ota ykköstä käyttöönsä. Hyundaille siirtynyt virolaistähti on aikoo pitää kiinni numerosta 8, joka oli hänen Toyotassaan mestaruuskauden aikana.

WRC-tasolla Toyotalla debytoiva Kalle Rovanperä on tehnyt erikoisen numerovalinnan itselleen. Rovanperän numeroksi Monte Carlo -ralliin on ilmoitettu 69. Toyotan testikuljettaja Juho Hänninen ajoi viime kaudella yhden MM-rallin tallin neljännellä WRC-autolla, ja tuolloin Hännisen Yariksessa oli numero 69.

Toyotalle siirtynyt Sebastien Ogier ottaa käyttöönsä numeron 17. Rallin maailmanmestaruuden yhdeksästi voittanut Sebastien Loeb pitää puolestaan numeroa 9 Hyundaissaan kaudella 2020. Ranskalaiskonkari kilpaili numerolla 19 tämän vuoden MM-ralleissa.

M-Sport Ford ei ole vielä vahvistanut kuljettajiaan Monte Carlo -ralliin, mutta tallin suunnitelmissa on startata kisaan kolmella autokunnalla.

Lue myös: Ketkä pääsevät WRC-tiimin kuljettajiksi? Talli ilmoittanut kolme autoa MM-kauden avausralliin

Monte Carlon MM-rallin alustava osallistujalista (WRC-tiimit):
#8 Ott Tänak    Hyundai
#11 Thierry Neuville Hyundai
#9 Sebastien Loeb  Hyundai
#17 Sebastien Ogier Toyota
#33 Elfyn Evans   Toyota
#69 Kalle Rovanperä Toyota
#18 Takamoto Katsuta Toyota
#?? M-Sport Ford *
#?? M-Sport Ford *
#?? M-Sport Ford *
*M-Sport vahvistaa kuljettajansa tammikuun puolella.

Kalle Rovanperä testasi viime viikolla Toyotan WRC-autoa Keski-Suomessa. Kuuntele alta Rovanperän haastattelu ja katso, kuinka häneltä sujui ajaminen talvisissa olosuhteissa.

 

Lue myös: Ott Tänakilta upea jouluele – maailmanmestarit lahjoittivat ison summan syöpälapsille

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja