Quantcast

Ott Tänak haluaa ”mestaruusvyön” takaisin – ”Saimme monta tärkeää oppituntia”

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitalliin täksi kaudeksi siirtynyt Ott Tänak ei saanut viime vuoden mestaruudelle jatkoa. Kausi 2020 päättyi viime viikolla Monzassa virolaiskuskin osalta toiseen sijaan. MM-sarjassa lopputulos oli kolmas. 

Tänak ei kuitenkaan masentunut, vaikka mestaruus karkasi jo seitsemättä kertaa Sebastien Ogierille. Tänak oli neljästi kauden aikana podiumilla, mutta nolla pistettä kauden avanneesta Monte Carlon rallista rajun ulosajon jälkeen oli paha takaisku seitsemän kisan mittaiseksi supistuneella koronakaudella. Myös Turkin rallin keskeytys teknisen vian vuoksi vesitti suuresti mestaruushaaveita.

– Tämä on ollut hankala vuosi. Kausi oli lyhyt ja minun piti tutustua uuteen tiimiin. Emme ole olleet kovin paljoa yhdessä. Opimme kuitenkin todella paljon ja saimme toki myös monta tärkeää oppituntia, Tänak sanailee WRC.comin verkkosivuilla.

– Ensi vuonna on tärkeää laittaa nämä oppitunnit käytäntöön.

Katso alta kooste Monzan MM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,358031″ ap mute]

 

Pientä lohtua Tänak toki sai, kun Hyundai nappasi valmistajien mestaruuden niukalla viiden pisteen erolla ennen Toyotaa.

– En varmasti tule unohtamaan ensimmäistä kauttani Hyundailla. Meillä oli hienoja hetkiä, kuten voittoni Virossa, mutta myös ikävä kyllä pahoja hetkiä. On siltä mukavaa olla tässä tiimissä ja jakaa yhdessä valmistajien titteli, Tänak toteaa.

– Olin hyvin vaikuttunut, miten kaikki tallissa kohtasivat pandemian asettaman haasteen hienosti. Tämä mestaruus on tulos kovasta työstä ja päättäväisyydestä.

– Odotan jo innolla ensi kautta. Haluan ehdottomasti kuskien mestaruuden takaisin, Tänak päättää.

Lue myös: Vahvistus: Hyundai lukitsi kuljettajansa rallin MM-kaudelle 2021

Lue myös nämä

  • Uusimmat