Ott Tänak ei halunnut suosikin viittaa – ”Tätä kisaa pitää myös kunnioittaa”

Hyundain Ott Tänak on yksi Puolan MM-rallin suurimmista voittajasuosikeista.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Virolaiskuski kuitenkin muistutti, ettei vain voitto ole tavoitteena. Uusi pistejärjestelmä MM-sarjassa on tehnyt sen, että ykköstilojen merkitys on hiipunut. Pisteitä on pystyttävä napsimaan tasaisesti joka kisasta.

– Se on vähän väärin sanottu. Emme aja vain tätä yhtä rallia varten, vaan mestaruutta varten. Pisteet ovat tärkeitä joka kisassa. Toki tykkään tästä rallista paljon. Toivottavasti saan auton mieleiseksi, jotta voin puskea, Tänak sanoi Rallit.fille.

– Jo testipätkällä voitiin huomata, että teiden putsaamisella on valtava merkitys. Katsotaan, mihin yllämme perjantaina. Tärkeintä olisi saada parempi lähtöpaikka loppuviikonlopuksi, kisan testipätkällä kovinta kyytiä pitänyt Hyundai-kuski jatkoi.

Vaikka Puolassa on ajettu aiemmin useammalla kaudella, on edellinen visiitti maahan tehty WRC-autojen toimesta seitsemän vuotta sitten. Vanhoista muistiinpanoista ei juurikaan ollut apua.

– Emme ole ajaneet täällä pitkään aikaan, joten tuntuu kuin tämä olisi ihan uusi kisa. Joitain muistoja tästä kisasta toki on, mutta kyllä nuotti piti tehdä ihan uudestaan. En tunnistanut mitään osuuksia, Tänak kertoi.

– Monet pätkät ovat ihan uusia muutenkin, joita emme ole koskaan ajaneet. Nuotilla oli iso työ.

Puolan rallissa vaaditaan täydellistä luottamusta autoon, sillä nopeudet ovat hurjia. Tätä faktaa korosti myös Tänak.

– Tykkään kisan luonteesta, mutta samaan aikaan on muistettava myös kunnioittaa tätä kisaa. Näin kovissa nopeuksissa ihan kaiken pitää loksahtaa kohdilleen, jos meinaa pärjätä. Ei tämä missään nimessä helppo ole, Tänak summasi.

– Olemme oppineet jo jonkin verran, miten tätä autoa pitää ajaa. Nyt toisaalta kisojen luonne muuttuu isosti, joten oppimista voi olla taas edessä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat