Quantcast

Ott Tänak avasi sanaista arkkuaan WRC-tallinsa tilanteesta

Hyundai-kuljettaja Ott Tänak palasi mestaruustaistoon rallin MM-sarjassa voittamalla edellisen osakilpailun Sardinian saarella kesäkuun alussa.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Virolaiskuski kuitenkin korostaa, että Hyundailla on edelleen takamatkaa verrattuna kilpailijatalleihin. Korealaisvalmistajan uuden Rally1-hybridiauton kehitystyö käynnistyi huomattavasti myöhemmin kuin Toyotalla ja varsinkin M-Sport Fordilla.

– Menemme eteenpäin ralli rallilta. Me aloitimme auton rakentamisen puoli vuotta muita myöhemmin. Nyt kun testipäivät ovat hyvin rajoitettuja, on kehitystyötä tehtävä myös kisojen aikana. Olisin halunnut työskennellä auton parissa paljon enemmän alkuvaiheissa, mutta se ei ollut mahdollista. Nyt on vain jatkettava kovaa työntekoa, jotta pääsemme sinne, minne haluamme, Tänak kertoi virolaismedialle Viron MM-rallin pressitilaisuudessa tiistaina.

– Emme ole vielä siellä, missä haluaisimme. Meillä on edelleen monia heikkoja osa-alueita, joita voimme kehittää todella paljon. Positiivista on kuitenkin se, että olemme menneet eteenpäin.

Kuljettaja ovat valitelleet uuden Hyundai i20 N Rally1 -auton hankalaa ajettavuutta. Myös luotettavuusongelmat ovat piinanneet, mutta Sardinian voitto oli osoitus paremmasta.

– Se oli hyvin tärkeää koko tiimin motivaation kannalta, koska kaikki ovat tehneet todella rajusti töitä. Olemme kulkeneet raskaan matkan tähän mennessä, koska olimme niin paljon aikataulusta jäljessä. Auton kehittäminen tällä hetkellä on vaikeaa, koska kehitystyön vaihe meni jo, Tänak totesi.

– Teemme silti koko ajan töitä pienten yksityiskohtien suhteen. Isossa kuvassa varmasti jokainen haluaa, että auto on nopea, helppo ajaa ja luotettava.

Rallin MM-sarja jatkuu ensi viikolla Keniassa.

Katso alapuolelta Sardinian MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat