Ott Tänak arvioi Ogierin iskukykyä Toyotalla – ”Hän on aina uhka”

Ott Tänak ja Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Rallin hallitseva maailmanmestari Ott Tänak on varma, että Sebastien Ogier on vaarallinen vastustaja Toyota Yaris WRC:n ratissa.

Tänak ajoi mestariksi Toyota Yaris WRC -autolla, joka muutamista teknisistä ongelmista huolimatta osoittautui sarjan nopeimmaksi autoksi virolaisen käsissä. Tänak teki kauden loppupuolella kovan ratkaisun ja päätti lähteä Toyotalta Hyundain WRC-tiimiin kahdeksi seuraavaksi vuodeksi.

Kuusi kertaa maailmanmestaruuden valloittanut Ogier loikkasi puolestaan ensi vuodeksi Toyotalle. Tänä vuonna ranskalainen ajoi Citroenilla, joka ilmoitti marraskuussa vetäytyvänsä MM-erikoiskokeilta.

– Tiesin ollessani Toyotalla, mitä työkaluja minulla on käytössäni. Ja tiedän, millä välineellä hän (Ogier) ajaa ensi vuonna. Ogier on aina uhka, hän on kilpailunhaluinen tyyppi, joka voi olla aggressiivinen ja hyökätä haluamansa kimppuun, Tänak kertoi Motorsport News -lehdelle.

– Hän varmasti tavoittelee koko pottia ensi kaudella. Me molemmat aloitamme samasta pisteestä ja meillä on paljon opittavaa ensi vuonna uudessa tiimissä, virolaistähti lisäsi.

Lue myös: Hulvaton parodia Ogierista leviää netissä – ”Yaris WRC” pysähtyi yllättävään ongelmaan

Ogier on saavuttanut mestaruutensa Volkswagenilla ja M-Sport Fordilla. Tähtikuljettajalla on nyt mahdollisuus päättää uransa tyylikkäästi MM-titteliin kolmannella automerkillä.

– Toyota on ammattimainen paikka ja yleisesti ottaen talli on hyvä. Olen varma, että hän (Ogier) saa paljon tukea, Tänak sanoi.

– Toyota haluaa aina voittaa. Meillä on varmasti isoja kamppailuja keskenämme ensi vuonna, mutta olen varma, että ne ovat reiluja taisteluja mestaruudesta.

Ogier ja Tänak saivat viime viikolla ensimaistiaiset uusista WRC-autoistaan, kun Hyundai ja Toyota testasivat kalustojaan Ranskassa tammikuussa ajettavaa Monte Carlon MM-rallia varten.

Katso alta video Ogierin ensimmäisestä testistä Toyota Yaris WRC-autolla. 

 

Lue myös: Sebastien Ogier haluaa eläköityä mestarina – ”Olen taistelija, olen voittaja”

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja