Ott Tänak aloitti Hyundai-pestin Neuvillen ja Loebin säädöillä – ”Tein vain pientä hienosäätöä”

Vielä lokakuussa Walesissa Ott Tänak ja Thierry Neuville ajoivat eri tiimeissä. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH

Rallin MM-sarjan tuore maailmanmestari Ott Tänak on uuden edessä, kun kilpailukalusto vaihtuu tänä vuonna Toyotasta Hyundain i20 WRC:hen.

Tänak testasi ensi kertaa Hyundaita joulukuun alussa Etelä-Ranskassa. Kyseessä oli kauden avaavan Monte Carlon MM-rallin ennakkotestit.

Lue lisää: Maailmanmestari Ott Tänak testasi ensi kertaa Hyundain WRC-autoa (video)

– Minä itse asiassa ajoin pienen lenkin ennen virallisia testejä, kun laitoimme penkin paikoilleen. Se oli kuitenkin vain ajelua. Testiaika on niin rajattua, että emme halunneet käyttää siihen aikaa virallisena testipäivänä, Tänak selvittää WRC.comin verkkosivuilla.

– Kun pääsin ajamaan, niin fiilis oli heti hyvä. Auto on hyvä. Sitä oli helppo ajaa, Tänak jatkaa.

Virolaistähti aloitti testit Thierry Neuvillen ja Sebastien Loebin säädöillä, sillä aiempaa kokemusta i20 WRC:stä ei ollut.

– Thierry ja Seb olivat jo ajaneet autolla ja heidän säätönsä ei ole niin kaukana minun omista. Tein vain pientä hienosäätöä. Se auttoi, että olin nopeammin luottavainen auton kanssa. Jos auto on hyvä, niin se on hyvä. Tämä auto on on hyvä, Tänak sanailee.

Virossa kansallissankarin asemaan noussut Tänak testaa vielä toistamiseen Hyundaita Montea varten. Etsinnässä on haastavat olosuhteet, sillä Monte Carlossa keli vaihtelee pahimmillaan yhden pätkän aikana kuivasta asvaltista jäähän ja lumeen.

– Haluan hankalat olosuhteet. Minulla on nyt idea autosta normaaleissa oloissa, mutta nyt meidän pitää löytää lunta ja jäätä seuraaviin testeihin, Tänak paaluttaa.

Vastaanotto Hyundain tiimissä on ollut lämmin. Tänak on jo aiemmin hehkuttanut tiimipomo Andrea Adamon johtamistapaa ja antaa nyt lisää suitsutusta uudelle tallilleen.

– Ei ole epäilystäkään, että tämä on todellinen tehdastiimi. Talli operoi todella korkealla tasolla. He tietävät, mitä ovat tekemässä. Palaute ja tuki on heti ollut mahtavaa. Olen onnellinen, Tänak sanoo.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö