Quantcast

Sebastien Ogier uuden tilanteen edessä – ”Tunnelmat ovat erilaiset”

Sebastien Ogier päätti täysipäiväisen uransa rallin MM-sarjassa viime marraskuussa Monzassa.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Monzassa Ogier juhli WRC-autojen aikakauden viimeistä voittoa MM-sarjassa. Nyt kahdeksankertaisella mestarilla on mahdollisuus tehdä jälleen uudenlaista historiaa.

Tällä kaudella enää valikoituja MM-ralleja ajava ranskalaistähti on viivalla Rally1-hybridiautojen debyytissä torstaina käynnistyvässä Monte Carlon MM-rallissa. Ogier myöntää, että fiilikset ovat hieman erilaiset tällä kertaa, kun Monten jälkeen luvassa on vapaa-aikaa käytännössä niin paljon kuin mies itse vaan päättää viettää.

– Olen nyt uuden vaiheen alussa urani suhteen, koska en aja enää täyttä sarjaa. Tunnelmat ovatkin vähän erilaiset kuin normaalisti tähän aikaan vuodesta. On silti mielenkiintoista päästä ajamaan joitain kisoja ja erityisesti Montella on minulle aina erityinen merkitys, Ogier sanoo.

– Olen edelleen kilpailija ja haluan aina voittaa. Laitan ihan varmasti kaiken likoon tällä viikolla. Tiedän, että tiimi on tehnyt kovasti töitä, jotta olisimme valmiita uuden sukupolven auton kanssa.

Ogier on itse testannut GR Yaris Rally1 -autoa kaksi kertaa. Forest-Saint-Julienin pikkukylästä Alppien juurelta ponnistava lajilegenda luottaa, että Toyota on tälläkin kaudella jälleen kilpailukykyinen.

– Jokaisissa testeissä on otettu isoja askeleita eteenpäin auton suhteen. Pääsin ajamaan kolme päivää testiä joulukuussa ja vielä yhden päivän viime viikolla. Ne kaikki päivät olivat vain tätä kisaa varten, Ogier valottaa.

– Onhan muutos entiseen verrattuna iso, mutta haaste on mielenkiintoinen ja siihen pitää sopeutua mahdollisimman hyvin. Uskon, että Monte tulee olemaan valtava haaste ihan jokaiselle. Epävarmuustekijöitä on enemmän kuin koskaan ennen.

Monte Carlon MM-ralli starttaa testierikoiskokeella torstaiaamuna.

Katso alapuolelta, mitä Monte Carlon MM-rallissa on luvassa.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,397218″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat