Quantcast

Osa-aikaeläkeläinen johtaa rallin MM-sarjaa, Rovanperä hyvissä asemissa

Sebastien Ogier porskuttaa rallin MM-sarjan kärjessä, vaikka on ajanut yhden kisan muita vähemmän.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ogier juhli voittoa sunnuntaina päättyneessä Meksikon MM-rallissa, kuten teki myös kauden avanneessa Monte Carlon osakilpailussa. Ranskalaislegendalla on kasassa 56 pistettä.

Kahdeksan mestaruutta urallaan voittanut Ogier ajaa tällä kaudella valikoituja MM-ralleja. Mies on itse puhunut seitsemästä kisasta, mutta nähtäväksi jää, tuoko alkukauden menestys vielä nälkää jopa tittelijahtiin.

Hyundain Thierry Neuville on MM-sarjassa toisena. Belgialaisella on kasassa 53 pistettä eli kolme pistettä Ogieria vähemmän. Puolustava maailmanmestari Kalle Rovanperä on kolmantena 52 pisteellään.

Kärkinelikon täydentää Fordin Ott Tänak, joka sai Meksikosta turbovian jälkeen kerättyä kuusi MM-pistettä. Tänak on yhdeksän pistettä sarjaa johtavaa Ogieria perässä, joten taistelu tämän kauden kuninkuudesta tulee varmasti olemaan tuimaa.

Katso MM-sarjan pistetilanne tästä linkistä.

Jari-Matti Latvalan johtama Toyota menetti viime metreillä kaksoisvoiton, kun Hyundain Neuville puristi 0,4 sekunnin turvin ohi Elfyn Evansin, joka on MM-pisteissä nyt viidentenä, vain 12 pistettä kärkeä perässä.

Neuvillen kakkostila helpotti hieman myös Hyundain taistelua merkkimestaruudesta. Toyota on edelleen kärjessä. Ero Hyundaihin on 27 pistettä. M-Sport Ford on kerännyt alkukaudesta 54 pistettä Toyotaa vähemmän.

Katso alapuolelta Meksikon MM-rallin ratkaisuhetket.

Lue myös nämä

  • Uusimmat