Opelin täysin sähköisessä ralliautossa erikoiset äänet, suomalaiskuski kuvailee kilpuria: ”Positiivinen yllätys ennakkoluuloihin nähden”

Suomalainen Kalle Markkanen kilpailee tällä kaudella täysin sähköisillä ralliautoilla ajettavassa ADAC Opel e-Rally Cupissa.
Kalle Markkanen
Kalle Markkanen vauhdissa ELE-rallissa. Kuva: ADAC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Markkasen kausi jatkui takkuisasti ELE-rallissa Hollannissa viime viikonloppuna, kun suomalainen keskeytti viimeisellä ajolenkillä neljänneltä sijalta.

– Ei tämä ole helppoa. Monien vaiheiden jälkeen keskeytimme neljänneltä sijalta illan viimeiselle erikoiskokeelle, kun jäähdytin rikkoutui suoralle tielle kaivautuneissa spooreissa ja pompuissa. Vettähän tässä maassa on kanaalit täynnä, mutta se ei tällä kertaa auttanut maaliin asti, Markkanen kertoo Facebookissa.

Opelin täysin sähköiseen ralliautoon on asennettu erillinen kaiutinjärjestelmä äänien tuottamiseksi. ELE-rallista julkaistuilla videolla kuuluu, että äänimaailma on varsin erilainen perinteisiin polttomoottoreilla toimiviin ralliautoihin verrattuna. Äänien tarkoitus onkin tosin vain toimia varoituksena, että auto on tulossa pikataipaleella.

Katso ja kuuntele alapuolelta, millaiset äänet Opelin sähköiseen ralliautoon on laitettu.

Markkanen myöntää, että sähkö-Opelilla ajamisessa on omat haasteensa, sillä auto painaa muhkeat 1800 kiloa. Silti kokemus on jäänyt positiivisen puolelle.

– Sitä voisi verrata suorituskyvyn osalta kotimaisten rallisarjojen V1600-autoon. Alustaa ei voi säätää ollenkaan. Jarrut ovat aika kovilla painon takia ja se vaatii kauhean jarrupaineen polkimelle, että auton saa pysähtymään, Markkanen kuvailee Facebook-sivuillaan julkaistulla videolla.

– Olen V1600-autolla ajanut, ja sillä on helpompi pitää vauhtia yllä, sillä kun tällä autolla massa lähtee viemään, niin sitten vaatisi 1800-kiloinen auto aika paljon enemmän tehoja. Silti se on hauska autoa ajaa ja positiivinen yllätys ennakkoluuloihin nähden.

Opel e-Rally Cup jatkuu 10.-11. kesäkuuta Stemweder Berg -rallissa Saksassa. Hollannissa viime viikonloppuna ajetun kauden toisen osakilpailun voitti isäntämaan Timo van der Marel.

Lue myös nämä