Opel kiinnostunut rallin MM-sarjasta – moottoriurheiluyksikön pomo asetti kuitenkin yhden vaatimuksen

Opel Corsa-e Rally
Opelin sähköinen Corsa-e Rally. Kuva: Opel Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Saksalainen automerkki Opel tulisi mielellään mukaan rallin MM-sarjaan, jos muutama asia saataisiin ensin kuntoon.

Opel Motorsport on kehittänyt täysin sähköisen Opel Corsa-E ralliauton, mutta edelleen myös muu kuin sähköhuristelu kiinnostaa autonvalmistajan päämajassa. Opel olisi valmis rakentamaan Rally2-luokituksen auton, jos myös tässä luokassa siirryttäisiin hybriditeknologiaan MM-sarjassa.

Rallin MM-sarjan pääluokka siirtyy hybriditeknologiaan vuoden 2022 alusta.

– Me taistelemme sen eteen. Opel on valmis moottoriurheiluun vain jos se on kestävän kehityksen mukaista. Tämä on yhtiön selkeä päämäärä. Sähköistymistä pitää tapahtua (myös Rally2-luokan autoissa), Opel Motorsportin pomo Jörg Schrott sanoo Dirtfishin sivuilla.

Opel rakensi jo vuodeksi 2017 R5-luokituksen (nyk. Rally2) auton, jonka oli tarkoitus olla seuraava askel eteenpäin Adam R2:sta, jolla on ajettu muun muassa omaa sarjaa Saksassa. Homma jäi kuitenkin kesken.

– Meidän tavoitteemme on aina ollut täydentää oma rallipyramidimme Corsa R5:lla. Se hyväksyttiin myös Opelin johtoportaassa, Schrott taustoittaa.

Opelilla haaveiltiin jopa täysin sähköisestä Rally2-luokasta, mutta hybriditeknologia sopii tällä hetkellä paremmin pitkiin rallipäiviin.

– Tämä on aina tasapainoilua teknologisten mahdollisuuksien välillä. Loppujen lopuksi tavoite täytyy olla, että homma on kustannustehokasta asiakkaille, Schrott kertoo.

– Minusta seuraava askel asiakasautojen suhteen on niiden sähköistyminen. Tarkoitus ei ehkä ole tehdä autoista täysin sähköisiä, mutta sitä puolta on tultava mukaan. Se olisi oikea askel tulevia luokituksia ajatellen.

Alun perin hybriditeknologian piti tulla MM-sarjan Rally2-luokkaan kaudella 2023, mutta se suunnitelma on hylätty ainakin toistaiseksi. Tällä hetkellä asiakasautoja valmistaville autonvalmistajille riittää uusiutuvista luonnonvaroista tehdyt polttoaineet. Rally1-luokassa ensi kaudella on sekä hybriditeknologia että kestävän kehityksen mukaan valmistetut menovedet.

Opel kuuluu tätä nykyä monikansalliseen Stellantis-yhtiöön, jonka automerkkeihin Opelin lisäksi kuuluvat muun muassa Fiat, Jeep, Citroen, Peugeot ja Alfa Romeo.

Katso alapuolelta, miten Hyundain uusi hybriditeknologialla toimiva Rally1-auto liikahti Suomessa. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,381737″ ap mute]

Lue myös nämä