Onko Marcus Grönholmin talli historiaa? Niclas Grönholm vaihtaa MM-sarjassa ruotsalaistiimiin

Niclas Grönholm edustaa tulevalla rallicrossin MM-kaudella ruotsalaista CE Dealer -tiimiä.
Niclas Grönholm ja Klara Andersson
Niclas Grönholm ja Klara Andersson. Kuva: CE Dealer Team
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Grönholm on aiemmin kilpaillut MM-sarjassa isänsä Marcus Grönholmin johtamassa GRX-tiimissä, mutta nyt edessä on tallinvaihdos. Grönholmin sopimus tallin kanssa on monivuotinen.

Keltamustasta värityksestään tuttu ruotsalainen maarakennuskonejätti on solminut lajin promoottorin kanssa monivuotisen sopimuksen, jolla ruotsalaisvalmistaja sitoutui tuleviksi vuosiksi lajin MM-sarjaan. Talli kilpailee tämän vuoden MM-sarjassa kahdella autolla. CE Dealer -tallissa Grönholmin tallikaverina ajaa ruotsalainen Klara Andersson.

Kyseessä on ensimmäinen kerta lajin historiassa, kun MM-sarjassa nähdään vakikuskeina tallissa sekä mies- että naiskuljettaja.

– Minulle on suuri kunnia saada mahdollisuus ajaa tässä tallissa. Olen myös erittäin innossani tästä jutusta. Uskon, että meillä on kaikki eväät taistella ihan kärjessä, Grönholm sanoo tallin tiedotteessa.

– Meidän on tehtävä kovasti töitä jokaisessa osakilpailussa. Vaikka tallimme on uusi, meillä on paljon kokemusta, joten uskomme olevamme yllätysvalmiita. Olen iloinen, että saan ajaa yhdessä Klaran kanssa.

Grönholm on ajanut rallicrossin MM-sarjassa yli 60 osakilpailua voittaen kuusi kertaa. Tähän mennessä suomalaiskuski on ajanut lähes kaikki kisat isänsä johtamassa GRX-tallissa. Ainakaan toistaiseksi GRX ei ole virallisesti vahvistanut osallistumistaan uuteen sähköiseen MM-sarjaan.

– Ammattilaissopimus rallicrossin MM-sarjaan on ollut tavoitteeni ja nyt se on totta. Tänä vuonna isot tukijat ovat takanani ja saman aikaisesti näemme sähköistymisen takia ison muutoksen koko lajissa. Olen ajanut edelliset vuodet perheen omassa tiimissä, ja isäni saa jatkossa keskittyä kisojen katsomiseen kahvimuki kädessään, Grönholm naureskelee.

Ruotsalainen rakennuskonejätti teki tuloaan rallicrossiin jo muutaman vuoden ajan.

– Ilman lajin sähköistymistä he eivät olisi lajissa mukana. Lajimme tulevaisuus tukee CE:n imagokuvaa, kestävän kehityksen arvoja ja monimuotoisuutta, joita he haluavat tuoda esille. Täyssähköautoihin siirtyminen oli heille avainkysymys. Myös sukupuolineutraalisuus ja tasa-arvo ovat valmistajalle tärkeitä asioita. Rallicrossin sähköistyvä MM-sarja sopi heidän strategiaansa. On hieno asia, että sain näinkin ison tukijan taakseni, Grönholm muistuttaa.

22-vuotias Andersson on ensi kaudella ainoa naiskuljettaja MM-sarjassa. Ruotsalainen on noussut parin viime vuoden aikana lajin huipulle säväyttäen debyytissään RX2e-luokassa viime kaudella. Tulevalla sesongilla MM-sarjassa ajetaan täysin sähköisillä kilpa-autoilla.

– Olen hyvin ylpeä, että minusta tulee ensimmäinen naiskuski, joka ajaa täyden kauden MM-sarjassa. Minulla on yhä paljon opittavaa, mutta haluan olla ensimmäinen naismestari lajissa, Andersson hehkuttaa.

– Minä rakastan rallicrossia äärettömän paljon, koska se on niin kiihkeää ja arvaamatonta. En malta, että pääsen ajamaan ennakkotesteissä. Vaikka minulla on jo kokemusta rallicrossista, on uusi sähköinen 680-hevosvoimainen auto melkoinen sähköpeto. Luvassa on paljon kovaa työtä.

CE Dealer -tiimin tallipomona toimii Jussi Pinomäki. Suomalainen hoiti samaa pestiä aiemmin myös GRX-tallissa.

– Tallimme ja yhteistyökumppanimme pitävät sukupuolten välistä tasa-arvoa todella tärkeänä. Klara ja Niclas täydentävät toisensa raa´an talentin ja kokemuksen myötä. Olemme luottavaisia, että meillä on eväät toteuttaa pitkäaikainen tavoitteemme kilpailla maailmanmestaruuksista, Pinomäki summaa.

CE Dealer -tiimin lisäksi rallicrossin MM-sarjaan osallistumisensa ovat vahvistaneet Hansen Motorsport, Volkswagen Dealerteam BAUHAUS, ALL-INKL.COM Muennich Motorsport, GCK Motorsport ja ESmotorsport.

Rallicrossin MM-sarjan uusi sähköinen aikakausi lanseerataan heinäkuun alussa Höljesin radalla. Kausi alkaa Saksan Nürnburgin radalta heinäkuun lopussa.


Lue myös nämä

  • Uusimmat