Onko Grönholm jälleen palkintopallilla SM-rallissa? – ”Jollain tasolla on tiedossa, mistä ero kärkeen tulee”

GRX Teamin Niclas Grönholm ja kartanlukija Samu Vaaleri tähtäävät korkealle Pohjanmaan SM-rallissa viikonloppuna.
Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: Merita Mäkinen/Meritapix
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kahdessa viimeisimmässä rallin SM-sarjan osakilpailussa yleiskilpailussa ja SM1-luokassa toiseksi ajanut Grönholm ja Vaaleri tahtovat hyvälle tulosvireelleen jatkoa. Harvakseltaan kesäralleissa kilpaillut rallicrossin kaksinkertainen MM-mitalisti ajaa urallaan toista kertaa Etelä-Pohjanmaalla rallia.

– En sitten tiedä, onko viime vuoden rallikokemuksestani Seinäjoelta mitään hyötyä, sillä reitti näyttää ihan erilaiselta edelliskertaan verrattuna. Ei näyttänyt yhtään tutulta. Meille meni Turussa ihan ok, joten Seinäjoelle on toki kiva lähteä. Nuotittamiseen pitää taas vain paneutua hyvin, Grönholm muistuttaa.

– Mutta toivotaan, että pystyisimme viikonloppuna pikkuisen parantamaan. Minulla on jollain tasolla tiedossa, mistä ero kärkeen tulee. Tulevaa rallia tulee kuitenkin realistisin tavoittein lähestyä.

Grönholm starttaa reitille lähtönumerolla viisi eli välittömästi kärjen takana. 

– Lähtöpaikkamme on hyvä. Tässä viikolla on Seinäjoen suunnalle luvattu sateita, joten tiet eivät ole ehkä yhtä liukkaita kuin Turussa. Sateesta sinänsä ei minulle ole haittaa – päinvastoin, se voisi olla hyväkin asia. Tykkään ajaa sadekelissä.

Grönholm ajaa kolmannen rallinsa Skodan uusimmalla Fabia RS Rally2:lla, ja autosta ei menestyminen jää kiinni.

– Olen tyytyväinen kokonaispakettiimme. Pieniä asioita voi yrittää parantaa. Turussa automme kääntyi vähän liiankin hyvin mutkiin. Yritämme saada kääntymisvaihetta sisälle mutkaan pykälän rauhallisemmaksi, jotta auton takapää ei jäisi mutkien jätöissä sivulle roikkumaan. Jos tässä onnistumme niin se voisi vielä hieman helpottaa ajamistani, Grönholm suunnittelee.

Seinäjoen tuleva rallitiestö on luonteeltaan täysin erilainen, kun kolme viikkoa sitten Turussa. Grönholm hakee viikonlopulta ensisijaisesti ehjää rallia.

– Tulostavoitteita ei ole. Yritän päästä samalle tekemisen tasolle kuin Turussa ja ajaa omaa parastani ja virheettömästi. Ja jos onnistun tässä, se riittää. Askel ja kisa kerrallaan edetään, Grönholm muistuttaa.

Lue myös nämä