Quantcast

”On meillä jotain takataskussa ensi vuodeksi” – Toyotan WRC-tähti tajunnut vihdoin, missä mättää

Toyotan WRC-tallin walesilaiskuski Elfyn Evans jäi ilman voittoa rallin MM-sarjassa tällä kaudella.
Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans
Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vuosina 2020-21 Evans ajoi MM-hopealle käyden tiukkaa taistelua tittelistä tiimitoveri Sebastien Ogieria vastaan. Tänä vuonna tuloksena oli vasta MM-sarjan neljäs sija, kun walesilainen jäi ensi kertaa ilman voittoa sitten kauden 2019.

Evans myönsi loppukaudesta, ettei hän onnistunut pääsemään sinuiksi uusien Rally1-hybridiautojen kanssa. Edessä onkin iso työmaa, sillä omaa ajotyyliä on rukattava paremmin uusiin kilpa-autoihin sopivaksi. Rally1-autoissa säätömahdollisuuksia on vähemmän, kun joustovara on pienempi ja aktiivinen keskilukko on poistettu.

Japanissa viime viikolla Evans taisteli voitosta, mutta pieni virhe sunnuntaina pilasi voittohaaveet. Walesilaista kuitenkin lämmitti kehitys lokakuun Katalonian MM-rallin jälkeen. Kataloniassa Evans oli kaukana kärjen vauhdista ajaen lopulta kuudenneksi.

– Kaikkea ei voi laittaa huonon onnen piikkiin. On otettava itse vastuu, jos homma menee pieleen, Evans sanoo Autosportin verkkosivuilla.

– Olihan Japanin kisa massiivisen iso pettymys sekä minulle että tiimille, mutta oli siellä sentään jotain positiivista. Otimme ison askeleen eteenpäin Kataloniasta, joten meillä on ainakin jotain takataskussa ensi vuotta ajatellen.   

Kauden loppua kohti Evans aloitti työt oman ajotyylinsä sopeuttamiseksi paremmin Toyotan ralliautoon. Varmasti mies on muun muassa katsonut maailmanmestari Kalle Rovanperän ajovideoita, sillä suomalainen ylsi samalla kalustolla tällä kaudella kuuteen osakilpailuvoittoon.

– Olemme tehneet töitä jätkien kanssa, jotta ymmärtäisimme paremmin, miten voisin puristaa enemmän suorituskykyä irti. Olen tehnyt muutoksia omaan ajotyyliini, Evans kertoo.

– Toki automme oli vähän erilainen Kataloniaan verrattuna, joten muutoksia oli molemmissa osapuolissa.  

Evans luottaa, että raskas kausi on silti tuonut paljon oppia, jonka myötä mies kokee olevansa valmiimpi kärkitaistoon kaudella 2023.

– Uskon, että kaiken tämän opin myötä meidän pitäisi olla vahvempia ensi vuonna. Toki on vielä paljon osa-alueita, joita meidän pitää myös kehittää, Evans summaa.

– Olemme kehittyneet läpi kauden, joten meillä on ainakin selkeämpi suunta, kuinka tehdä autosta sopivampi minulle.

Katso alapuolelta Japanin MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat