Oliver Solbergilta upea lahja serkkupojalle – antoi 100 000 euron EM-rallipaketin

Oscar Solberg
Oscar Solberg pääsee ajamaan EM-rallin serkkupojan tuella. Kuva: FIAERC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjassa tällä kaudella WRC-autolla debytoinut Oliver Solberg on antanut mahtavan lahjan serkulleen Oscar Solbergille. 

Rallin maailmanmestarin Petter Solbergin poika Oliver voitti viime vuonna EM-sarjan juniorikategorian, josta sai palkinnoksi 100 000 euron EM-rallipaketin, mihin kuuluu M-Sportin Ford Fiesta Rally3 -auto sekä Pirellin renkaita käyttöön. Nuoremman Solbergin pitää kuitenkin MM-karkelot tällä kaudella niin kiireisenä, ettei hän ehdi palkintoaan käyttää.

Hetken asiaa tuumattuaan Oliver Solberg päätti antaa rallipaketin 25-vuotiaalle Oscar-serkulleen, joka on myös lupaava kuski, mutta rahoitusta maailman valloitukseen ei ole ollut. Oscar Solberg on niin ikään rallin MM-sarjasta tutun Henning Solbergin poika.

Henningin veli Petter anoi palkinnon siirtoa ja FIA sekä EM-sarjan promoottori Eurosport suostuivat järjestelyyn.

– Olen itse asiassa vähän shokissa. Keskityin Norjan mestaruussarjaan, jossa ajan vanhalla Volvollani, mutta sitten sain nämä uutiset. En usko, että tajuan asiaa ennen kuin laitan kypärän päähän ensimmäisen pätkän alussa Latvian EM-rallissa ensi viikolla, Oscar Solberg tunnelmoi.

– Tämä on minulle erittäin iso juttu. Ilman Oliveria en olisi tätä saanut, joten olen äärettömän kiitollinen.

Oliver Solberg kisaa tällä viikolla Kenian MM-rallissa, joten Latvian EM-osakilpailun ajaminen jo ensi viikolla olisi ollut mahdoton yhtälö. Hyundain tiimissä oleva Solberg osallistuu todennäköisesti vuoden toisella puoliskolla MM-rallien lisäksi myös pienempiin kansallisiin ralleihin, joten EM-sarja oli pakko kuopata.

– EM-sarja on hieno paikka aloittaa oma ura, rakentaa kokemusta ja saada oppia. Siellä on monta hyvää rallia ja niistä voi oppia paljon, koska ne ovat keskenään niin erilaisia. Minulla oli ainakin siellä upea vuosi. Serkkuni on myös todella nopea ja häntä kannattaa pitää silmällä, Ruotsin lipun alla ajava Oliver Solberg toteaa.

Lue myös nämä