Quantcast

Oliver Solbergilla iso painelasti hartioillaan – ”Yritän silti ajaa kovaa”

Hyundain nuorella kuskilupauksella Oliver Solbergilla on melkoinen painetaakka harteillaan tällä viikolla ajettavassa Belgian MM-rallissa.
Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kehno kausi MM-sarjassa sai jatkoa pari viikkoa sitten Suomen osakilpailun ensimmäisellä varsinaisella erikoiskokeella, kun Solberg pisti menopelinsä lepikkoon heti avausmutkassa.

– Olihan se valtava pettymys, mutta olen valmis palaamaan tositoimiin. Toisaalta Suomessa oli hienoa nähdä tiimin ilo voitosta. Kaikki ihmiset tallissa olivat tehneet ison työn ja he todella ansaitsivat palkintonsa, Solberg muistelee.

Nuoren Hyundai-kuskin paras tulos tällä kaudella on Ruotsin kotikisan kuudes sija helmikuulta. Belgiassa Solbergilta varmasti toivotaan vain ja ainoastaan puhdasta ajoa. Tuskin tällä kertaa on tarvetta todistella vauhtia, vaan auto pitäisi välillä tuoda myös maaliin saakka.

– Ypresissä on paljon isoja leikkauksia ja mutaa sekä likaa tiellä. Se onkin yksi vaikeimmista asvalttiralleista. Tänä vuonna ajan kisan Rally1-autolla, mikä on taas oma haasteensa. Yritän silti ajaa kovaa, Solberg vannottaa.

– Belgiassa auton pitää olla säädöiltään viimeisen päälle kunnossa, jotta se sopii kapeille teille. Auton pitää olla helppo ajettava leikkauksissa. Me emme haluaa enää mitään yllätyksiä.

Hyundain leirissä on vakuuteltu Solbergin toistuvista virheistä huolimatta, että tallilla riittää luottoa nuorukaisen kasvuprosessiin kohti MM-sarjan huippua.

– Belgian kisa on Oliverille jälleen uusi tilaisuus oppia ja kehittyä. Meidän on annettava hänelle paljon aikaa autossa, jotta kasvuprosessi on mahdollinen. Varmasti luvassa on vaikea kisa, sillä kisan tiestö on haastavaa ja taso on jälleen äärimmäisen kova, tallipäällikön virkaa hoitava Julien Moncet korostaa.

Belgian MM-ralli käynnistyy torstaina ajettavalla testipätkällä. Itse kisa starttaa perjantaina. Sunnuntaina päättyvässä rallissa on ohjelmassa yhteensä 20 pikataivalta ja noin 280 EK-kilometriä.

Katso alapuolelta, mitä Belgian MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat