Quantcast

Oliver Solbergilla ensimmäinen WRC-testi Lapissa (video) – ”Se oli hullua”

Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Oliver Solberg sai ensimmäisen maistiaisensa Hyundain WRC-autosta Rovaniemen lähistöllä sunnuntaina.

Vasta 19-vuotias Solberg osallistuu ensimmäistä kertaa WRC-autolla MM-ralliin juuri Rovaniemellä helmikuun lopussa. Sunnuntaina Solberg otti testeissä tuntumaa Hyundai i20 WRC -autoon ja haki säätöjä menopeliin.

WRC-auto teki vaikutuksen nuoreen kuljettajaan.

– Se oli hullua. Vauhti, aerodynamiikka ja kaikki muu tuntuivat uskomattomilta, kun hyppäsin ensimmäisen kerran autoon, Solberg kertoi DirtFishin videolla.

– Autolla on todella mukavaa ajaa. Teimme pieniä muutoksia auton säätöihin, mutta nautin tästä todella paljon, Ruotsin lipun alla kilpaileva kuljettaja hehkutti.

Solberg siirtyi täksi kaudeksi Hyundain WRC2-tiimiin, mutta hän saa jo nyt näyttöpaikan MM-sarjan kuninkuusluokassa. Solberg on kilpaillut rallin lisäksi myös rallicrossissa, missä hänellä on ollut käytössä WRC-autojakin tehokkaampi menopeli.

– Tässä autossa teho ja vauhti eivät ole megatasolla, mutta mutkissa pystyy pitämään huikeaa vauhtia aerodynamiikan ansiosta. Sen oppimisessa kestää hieman, mutta totun siihen koko ajan paremmin, Solberg sanoi.

Solbergilla on selkeä tavoite Suomen MM-talviralliin – kokemuksen kerryttäminen.

– Minulta ei kannata odottaa mitään. Aion vain ajaa, nauttia ja päästä maaliin. Toivottavasti kehitystä tapahtuu kisan aikana.

Rovaniemen MM-ralli ajetaan 26.-28. helmikuuta.

Katso alta DirtFishin julkaisema video Solbergin testistä. Videolla Oliver Solberg, hänen isänsä Petter Solberg sekä Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo kertovat mietteensä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat