Quantcast

Oliver Solberg teki ratkaisunsa – loikkaa samaan tiimiin suomalaisten kanssa

Oliver Solberg ottaa ralliurallaan pienen askeleen taaksepäin.
Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Solberg, 21, vahvisti torstaina, että hän kilpailee ensi kaudella rallin MM-sarjan WRC2-luokassa. Kilpurina hänellä on Skodan uusi Fabia RS Rally2, jonka ajattamisesta vastaa WRC2-luokan mestaritiimi Toksport.

Solberg ajoi tänä vuonna kahdeksan MM-rallia Hyundain tehdastiimin kolmannella Rally1-autolla. Hyundai ilmoitti lokakuussa, ettei se tarjoa jatkoa Solbergille, joka sortui kauden aikana useaan virheeseen.

Nyt Solberg lähtee hakemaan uutta nostetta MM-sarjan kakkosluokasta.

– Olen innoissani tulevasta kaudesta. Toksportin kanssa työskentely on hieno tapa jatkaa matkaamme, Solberg kertoo.

– Kaikki tietävät, kuinka kovaa kilpailu on WRC2-luokassa. On loistavaa päästä kamppailemaan useita hyviä kuskeja ja autoja vastaan.

Solberg sai hiljattain ensimaistiaisen Skodan tuoreesta kilpurista, jonka tshekkivalmistaja toi rallipätkille syksyllä. Auton MM-debyytti tapahtuu kauden avaavassa Monte Carlon rallissa.

– Kaikki ovat puhuneet uudesta Fabia RS Rally2 -autosta. Testasin sitä ensimmäisen kerran Ranskassa alkuviikosta ja olin erittäin vaikuttunut. Löysin heti hyvän tuntuman autoon, Solberg sanoo.

Solberg avaa kautensa Monte Carlossa, mutta hän ei aja ikonisessa kilpailussa WRC2-luokan pisteistä. Helmikuun Ruotsin MM-rallissa hän on ensimmäistä kertaa mukana WRC2-kisassa.

– Monte on aina iso haaste. Siellä sää on pieni arvoitus, ja kisassa voi tapahtua mitä tahansa. Yritän saada kisassa lisää oppia autosta ja tiimistä. Pisteitä alan kerätä seuraavasta kisasta Ruotsista eteenpäin.

Toksport-tallissa Solberg saa tallikavereikseen hallitsevan WRC2-mestarin Emil Lindholmin ja Sami Pajarin.

Kauden avaava Monte Carlon MM-ralli on ohjelmassa 19.-22. tammikuuta.

Katso alta kooste MM-kauden 2022 päättäneestä Japanin MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat