Oliver Solberg saamassa loistavan tilaisuuden – seuraa Kalle Rovanperän jalanjälkiä

Oliver Solberg on ajanut tänä vuonna Subarulla USA:n rallisarjassa. Kuva: Subaru Motorsports USA

Skoda Motorsport ilmoitti keskiviikkona, että se ei enää kilpaile tehdastiimillään rallin MM-sarjassa. Tshekkivalmistaja ei kuitenkaan vetänyt kokonaan töpseliä seinästä.

Skoda jatkaa menestyksekkään Skoda Fabia R5 -auton kehitystä ja tarjoaa palveluitaan yksityistiimeille. Lisäksi tshekkivalmistaja aikoo tukea nuoria kuljettajalupauksia.

Lue myös: Kalle Rovanperän edustama menestystiimi vetäytyy rallin MM-sarjasta

Rallin vuoden 2003 maailmanmestarin Petter Solbergin poika Oliver Solberg saanee ensi kaudella huomattavaa tukea Skodalta. Solberg kertoi hiljattain, että hänen suunnitelmissaan on osallistua jopa 12 MM-ralliin vuonna 2020.

Tässä vaiheessa varmaa on ainoastaan se, että Solberg starttaa Volkswagen Polo GTI R5 -autollaan kauden avaavaan Monte Carlon MM-ralliin. Todennäköisesti Skoda antaa Norjan ja Ruotsin passin omistavalle lupaukselle huomattavaa tukea kauden aikana. Näin ollen Solberg nähtäneen myös Skoda Fabia R5 -auton ratissa ensi vuonna.

– Tiedän, että jotkin asiat ovat mahdollisia, mutta juuri nyt meillä ei ole mitään suunnitelmia Monte Carlon jälkeen, Solberg kertoi Autosportille.

Solberg sanoi aiemmin ruotsalaiselle Värmlands Folkbladille, että hän kertoo lisää ensi kauden suunnitelmistaan 20. joulukuuta.

Lue myös: Rallilupaus Solbergilla kovat suunnitelmat ensi kaudeksi – ”Haluan tulla koko ajan paremmaksi”

Oliver Solberg on kulkenut osittain samaa reittiä kuin Kalle Rovanperä kehittäessään uraansa: molemmat ajoivat ensimmäiset kunnon rallikilpailunsa Latviassa ja kumpikin on saavuttanut Latvian rallimestaruuden.

Rovanperä debytoi rallin MM-sarjassa Walesissa ollessaan 17-vuotias. Solberg sai niin ikään tulikasteensa Walesin MM-erikoiskokeilla lokakuussa 18-vuotiaana. Toyotan WRC-tiimiltä sopimuksen saanut Rovanperä ajoi kaksi kautta Skodan tehdastiimissä, ja nyt Solbergista on tulossa Skodan uusi suojatti.

Rallin MM-kauden avaava Monte Carlon osakilpailu starttaa 23. tammikuuta.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja