Oliver Solberg saa ainutlaatuisen mahdollisuuden – isältä karua kuittailua poikansa suuntaan

Oliver Solberg saa tulevana viikonloppuna ainutlaatuisen mahdollisuuden rallin EM-sarjassa.
Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: Oliver Solberg's office
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Solberg osallistuu tulevana viikonloppuna Royal Rally of Scandinavia-kilpailuun kotimaassaan Ruotsissa. Kyseessä on rallin EM-sarjan osakilpailu.

Solbergin viikonloppu on kuitenkin kaikkea muuta kuin tavanomainen, sillä myös hänen isänsä, rallin maailmanmestari Petter Solberg kilpailee samassa kisassa.

Kokemus vastaan nuoruus. Mestari vastaan oppipoika ja isä vastaan poika.

– En malttaisi enää odottaa, Oliver Solberg hehkutti.

– Olemme puhuneet paljon tästä kamppailusta minun ja isäni välillä, kumpi sen tulee voittamaan ja se on ollut kivaa. Mutta tärkeintä on kuitenkin se, että olen vain todella onnellinen, että pääsen jälleen kilpailemaan häntä vastaan, Oliver jatkoi.

Oliver kilpailee Ruotsissa Skoda Fabia RS Rally2-autolla ja isä-Petter puolestaan perheen omistamalla Volkswagen Polo R5-autolla.

– Siinä on vain jotain todella erityistä, kun olemme molemmat lähtöviivalla ja laitamme kypärämme ja ajohanskat käteen. Se on vain todella siistiä, Oliver hehkutti.

Ralli ajetaan Oliver Solbergin kotimaisemissa Värmlandin metsissä. Hänellä on kilpailusta hyviä muistoja, sillä hän ajoi kyseisen rallin voittoon viime vuonna.

– Tämä kilpailu tuo minulle arvokasta ajoaikaa ja kokemusta ennen kuin rallin MM-sarjassa siirrytään nopeampiin kilpailuihin, Solberg sanoi viitaten muun muassa kesällä ajettaviin MM-ralleihin Puolassa ja Suomessa.

Isä Petter Solbergia kiinnosti, mitä hänen poikansa oli sanonut ennen kilpailua ja välitön kuitti lähti heti.

– Mitä Oliver sanoi? Sanoiko hän, että hän voittaa minut? Jos hän sanoi niin, voitte kertoa hänelle, että minä voitan, Petter naurahti.

– Vakavasti puhuen tästä tulee todella hauskaa meille. Olemme tehneet tämän jo kerran aiemmin Walesin MM-rallissa 2019. Kertoiko hän teille, kumpi voitti siellä, Petter naurahti.

Petter valitteli jo aiemmin, että hänen Polonsa on vain ollut tallissa ja kutsunut vanhan mestarin nimeä. Oliver on hieman eri mieltä tästä.

– Älkää uskoko häntä! Hän on paiskonut todella kovaa hommia. Hän on tehnyt työtä auton parissa ja käynyt salilla. Okei, minä vitsailen, mutta ihan vähän vain, Oliver naurahti.

Oliver Solbergin kausi rallin MM-sarjassa jatkuu Ruotsin kisan jälkeen kesäkuun lopulla Puolan MM-rallissa. Solberg on tällä kaudella voittanut WRC2-luokassa Ruotsissa ja Keniassa hän oli toinen, mutta sen jälkeen hän on kohdannut epäonnea.

Portugalissa hän joutui keskeyttämään ja Sardiniassa hän joutui viime hetkillä vetäytymään kisasta sairastumisen vuoksi.

Lue myös nämä