Oliver Solberg palaa rallicrossin pariin – saa vastaansa Niclas Grönholmin

Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: Alexandre Guillaumot/DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallilupaus Oliver Solberg palaa heinäkuussa rallicrossin pariin ja haastaa lajin kovat tähdet.

Ruotsin Höljesissä järjestetään heinäkuun alussa ensimmäinen kansainvälinen rallicross-tapahtuma koronaviruksen aiheuttaman tauon jälkeen. Höljesissä ajetaan RallyX Nordic -sarjan avauskisat suljettujen ovien takana ja mukana on tukku kovia nimiä.

Solberg voitti RallyX Nordicin mestaruuden vuonna 2018 ollessaan 16-vuotias. Rallin vuoden 2003 maailmanmestarin Petter Solbergin poika on sittemmin keskittynyt ralliin ja hän teki debyyttinsä MM-sarjassa viime syksynä.

Höljesissä Solberg kilpailee Supercar-luokassa DS3 RX Supercarilla, jolla hän ajoi RallyX Nordicissa kaksi vuotta sitten.

– Asiat ovat tänä vuonna hieman toisin ja meidän pitää olla kiitollisia, että tällaisia tapahtumia järjestetään, Solberg sanoo.

Supercar-luokassa nähdään muun muassa rallicrossin kaksinkertainen maailmanmestari Johan Kristoffersson, rallin MM-sarjassa WRC2-luokan mestaruuden vuonna 2017 voittanut Pontus Tidemand sekä rallicrossin MM-sarjassa kaksi osakilpailua voittanut Niclas Grönholm.

– Siitä tulee outoa, kun ajamme kilpaa suljettujen ovien takana ilman faneja. Mutta en usko, että huomaamme sitä kilpailutilanteessa, sillä autossa pitää olla koko ajan keskittynyt, Solberg kertoo.

– Höljes on hieno rata, ja kilpailu on siellä aina tiukkaa. Isäni ei koskaan voittanut siellä, joten ehkä nyt on hyvä aika tehdä tälle asialle muutos Solbergin perheessä, Oliver suunnittelee.

Petter Solberg saavutti rallicrossissa kaksi maailmanmestaruutta.

Höljesissä nähdään kaksi Grönholmia, sillä Niclaksen isä, rallin kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm osallistuu legendojen kilpailuun. Molemmat Grönholmit kilpailevat Ruotsissa oman GRX-tiiminsä Hyundai i20 Supercarilla.

Lue myös: Marcus Grönholm kilpailee oman tiiminsä huippukalustolla Ruotsissa – tavoitteena pitää auto yhtenä kappaleena

Suomalaislupaus Jesse Kallio osallistuu Höljesissä Supercar Lites -luokan kilpailuun. Tapahtuma järjestetään 2.-5. heinäkuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat