Quantcast

Oliver Solberg lähtee puolustamaan EM-rallivoittoaan – saa vastaansa kovan suomalaiskaksikon

Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: Gregory Lenormand / DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Oliver Solberg on vahvistanut, että hän osallistuu Latvian EM-osakilpailuun eli Liepaja-ralliin ensi viikolla.

Ruotsin lipun alla kilpaileva Solberg, 18, ajoi viime vuonna ensimmäisen EM-rallinsa juuri Liepajan kaupungin ympäristössä ja ajoi sensaatiomaiseen voittoon vain 17-vuotiaana.

– Nyt se on virallista: palaamme Liepaja-ralliin puolustamaan kruunuamme! Se tuntuu vieläkin erityiseltä, että minusta tuli viime vuoden debyytissäni EM-sarjan historian nuorin voittaja. Mahtavaa palata takaisin, Volkswagen Polo R5 -autolla soraralliin starttaava Solberg fiilisteli Twitterissä.

Solberg panostaa tänä vuonna MM-sarjaan, jota varten Latvian EM-ralli toimii hyvänä lämmittelynä.

– Valmistaudumme Virossa ajettavaa MM-osakilpailua varten. Se on varmaa, että aion taistella jälleen voitosta.

Liepaja-ralliin osallistuu tukku kovia kuljettajia. Mukana ovat myös suomalaistähdet Emil Lindholm ja Eerik Pietarinen, jotka kilpailevat Skoda Fabia R5 -ajokeilla. SM-sarjasta tutut Mikko Heikkilä ja Ville Pynnönen ajavat puolestaan ensimmäiset kilpailunsa Suomen rajojen ulkopuolella.

Latvialaisilla erikoiskokeilla nähdään myös irlantilainen Craig Breen ja venäläinen Nikolai Grjazin, jotka Solbergin tavoin hakevat vauhtia syyskuun alussa ajettavaan Viron MM-ralliin. MM-sarjan vakiokasvo Mads Östberg on niin ikään mukana kisassa.

Liepaja-ralli ajetaan 15.-16. elokuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat