Oliver Solberg kesti paineet, ylisti EM-sarjan tasoa – ”Kovempi kuin WRC2-luokassa!”

Oliver Solberg kesti paineet EM-kotirallissaan viikonloppuna.
Elliot Edmondson ja Oliver Solberg
Elliot Edmondson ja Oliver Solberg juhlivat Ruotsissa. Kuva: @World / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Solberg tykitti toista kertaa peräkkäin Royal Rally of Scandinavia nimeä kantavan Ruotsin EM-rallin voittoon. Skodaa ohjastanut Solberg oli omaa luokkaansa, sillä 17 erikoiskokeelle mies paukutti yhteensä 12 pohja-aikaa.

Uuden-Seelannin Hayden Paddon tarjosi kovan vastuksen ja roikkui kannoilla, mutta ei kuitenkaan missään vaiheessa pystynyt kunnolla uhkaamaan Solbergin kärkitilaa. Lopulta Paddon joutui nöyrtymään kolmanneksi, kun rengasrikko söi rutkasti aikaa kisan viimeisellä pikataipaleella.

Solberg tuskaili vielä perjantaina autonsa säätöjen kanssa, mutta löysi koko ajan paremman vauhdin.

– Fiilis on ihan uskomaton. Minulla oli paljon paineita tähän kisaan, koska halusin vain voittaa. Minulla oli kuitenkin eri auto kuin viime kerralla. Tänään sain hyvän fiiliksen autossa, joskin eilen oli ihan päinvastainen tunne. Tänään auto myös saattoi sopia paremmin tietyyppiin, Solberg totesi kisan jälkeen.

–  En vain saanut tuntumaa eilen autoon ja fiilis oli itse asiassa aika hirveä. Teimme iltahuollossa muutoksia autoon ja homma sujui heti paremmin. Toki edelleen tuli yllätyksiä, koska pito oli tosi pieni paikka paikoin, Solberg jatkoi.

Lopulta Solbergin voittomarginaaliksi kirjattiin 38 sekuntia ennen Mikko Heikkilää. Värmlannin seudun sorateillä erot jokaisella erikoiskokeella olivat marginaaliset. Siitäkin syystä Solberg koki, että voitto oli erityinen.

– Kilpailu EM-sarjassa on äärimmäisen tiukkaa. Nytkin nähtiin, että jokaisella pätkällä taisteltiin sekunnin kymmenyksistä. Varsinkin perjantaina tuntui, että taso on täällä kovempi kuin WRC2:ssa. Tämä oli ihan hullua, mutta myös fantasista, Solberg summasi.

– Onneksi sain lauantaiaamuna vähän eroa tehtyä, niin paine hieman hellitti. On aina hienoa voittaa kotona.

Lue myös nämä

  • Uusimmat