Quantcast

Oliver Solberg debytoi Tunturissa Hyundain ratissa – ”Tiedän, että Suomessa on nopeita kuskeja”

OIiver Solberg
OIiver Solberg. Kuva: Gregory Lenormand/DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ruotsin lipun alla kilpaileva Oliver Solberg ajaa ensimmäisen kisansa Hyundain i20 R5 -autolla tänään käynnistyvässä Tunturirallissa.

Solberg on testannut uutta työkaluaan sekä Ruotsin lumilla että Etelä-Ranskassa ensi viikon Monte Carlon MM-rallia silmällä pitäen. Nyt edessä on kuitenkin todellinen tulikaste.

– Auto tuntui hyvältä. Olen tyytyväinen. Varmasti siinä kuitenkin menee vielä vähän aikaa, että löydän kaikki jutut autosta. Siihen tulevasta rallista on apua. Ensimmäisissä testeissä auto tuntui kuitenkin mukavalta ja moottori oli vahva, Solberg kommentoi Dirtfishin sivuilla.

Rovanniemen ympäristössä ajettavassa kilpailussa Solberg saa vastaansa muun muassa MM-sarjasta niin ikään tutun Ole Christian Veibyn sekä SM-sarjan kärkinimet Emil Lindholmin, Teemu Asunmaan ja Juha Salon.

– Tiedän, että Suomessa on paljon nopeita kuskeja. Tiedän myös, että kokemuksella on iso rooli, kun ajetaan Suomessa. Minä ajan ensimmäistä kertaa sekä tässä rallissa että tällä autolla. Pitää vain keskittyä omaan tekemiseen, Solberg summaa.

– Pitää ottaa kaikki kokemus talteen ja yrittää ymmärtää autoa paremmin. Testeissä ajetaan aina samaa tietä, mutta rallissa homma on ihan erilainen.

19-vuotiasta Solbergia Tunturissa kirittää myös F1-tähti Valtteri Bottas, jolla on tosin allaan Citroenin WRC-auto. Luvassa on joka tapauksessa upea kokemus arktisissa olosuhteissa.

– Suunnitelmana oli ajaa viime vuonna Suomen MM-ralli, mutta se ei toteutunut, joten tämä on ensimmäinen rallini Suomessa. Se on varmasti iso seikkailu, rallin vuoden 2003 maailmanmestarin Petter Solbergin poika sanoo.

– Tästä rallista olen kuullut myös paljon tarinoita. Lämpötilat voivat tippua tosi alas ja ainakin on kunnon talvi. Olen katsonut vähän onboardeja edellisiltä vuosilta. Sen perusteella tiet näyttävät ainakin nopeilta.

Solbergille Tunturiralli on siinäkin mielessä hyödyllinen, että torstaina julkaistiin osin samoilla teillä ajettava Arctic Rally Finland, joka kaasutellaan helmikuun lopussa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat