Ogierille lopulta helppo voitto – ”Odotin kyllä paljon kovempaa kilpailua”

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sebastien Ogier ajoi jo kauden kolmannen voittonsa Korsikalla viikonloppunna. Neljän ajetun osakilpailun jälkeen Ogier johtaa MM-sarjaa 17 pisteen erolla ennen Hyundain Thierry Neuvillea, joka oli Korsikan kisassa kolmas. 

Ogier nykäisi tarvittavan eron jo perjantaina kahteen kertaan ajetulla liki 50 kilometrin maratonipätkällä. Sen jälkeen mies kontrolloi johtoasemaansa ja myös kasvatti sitä pahimpiin uhkaajiin nähden.

– Olen todella tyytyväinen. Suoritus oli hyvä. Odotin kyllä paljon kovempaa kilpailua. Erot ovat nykyisin olleet niin pieniä, joten iso johtoasema heti alussa oli mukava yllätys. Loppuviikonloppu olikin vaikea, koska eron säilyttäminen on aina hankalaa. Ei voi tehdä yhtään virhettä, Ogier sanoi rallin päätteeksi.

Ogier kiitteli myös tiimiään M-Sport Fordia, sillä vielä viime vuonna ranskalainen ei pystynnyt Korsikan asvaltilla vastaamaan esimerkiksi Neuvillen vauhtiin.

– Näyttää siltä, että olemme menossa oikeaan suuntaan ja olemme kehittyneet enemmän kuin muut. Vaikka meillä on nyt kaksi voittokisaa alla, niin se ei tarkoita, että työn pitäisi loppua. Meidän pitää jatkossakin paiskoa hommia.

Fordin tuleminen takaisin M-Sportin tukijaksi tehtaan ominaisuudessa oli syy, miksi Ogier lopulta päätti jatkaa uraansa ja juuri kyseisessä tiimissä. Ennen Korsikan rallia Ogierin kilpuria testattiin tuulitunnelissa Yhdysvalloissa.

– Olen varma, että se tuki mitä saamme Fordilta tulee auttamaan meitä myöhemmin tällä kaudella. Näiden asioiden kanssa vaaditaan aina aikaa. Juuri tämän takia minä päätin jatkaa M-Sportilla. On mukava nähdä, että kehitystyö maksaa jo nyt itseään takaisin, Ogier totesi.

Lue myös nämä