Ogier yhä Citroenin suunnitelmissa – ” Oikeat ihmiset pitää olla oikeissa tehtävissä”

Sebastien Loeb ja Sebastien Ogier
Sebastien Loeb ja Sebastien Ogier. Kuva: CitroenRacing/ @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenin rallitalli halusi palkata viisinkertaisen maailmanmestarin Sebastien Ogierin, mutta kaksikon väliset neuvottelut katkesivat tammikuussa. Tuolloin muun muassa autovalmistastajajätti PSA:n johtaja Carlos Tavares kertoi, ettei Citroen tarvitse Ogierin palveluksia. 

Ogier päätti lopulta jatkaa M-Sportilla, kun Ford päätti antaa tehdastukea brittiläisille. Citroen sai täksi kaudeksi takaisin moninkertaisen mestarin Sebastien Loebin takaisin ja ranskalaiskonkarin vauhti oli heti kunnossa. Tulevaisuudessa Citroenin tiimissä voi hyvinkin ajaa kaksi Sebastienia, mikäli on uskominen Citroen Racigin uutta tallipomoa Pierre Budaria.

– Meidän tehtävämme on menestyä Citroen Racingin kanssa. Se tarkoittaa, että oikeat ihmiset pitää olla oikeissa tehtävissä. Sitä varten meillä on erilaisia skenaarioita, Budar sanailee Rallye-Magazin.de-sivustolla.

– Meidän on aina pohdittava parasta mahdollista vaihtoehtoa ja tämä pätee myös kuskeihin. Olisi virhe laskematta  Sebastien Ogieria siihen joukkoon.

Loebin vahvat esitykset sekä Meksikossa että Korsikalla löivät lisää vettä huhumyllyyn ja on mahdollista, että konkari palaa vielä täyspäiväiseksi rallikuljettajaksi. Citroenin tämän hetken kuskeista Kris Meeke ei ole onnistunut alkukauden kisoissa, joten myös toiselle Sebastienille voisi olla paikka auki.

– Emme ole puhuneet siitä (Loebin comebackista), mutta hän on jo todistanut, että voisi tulla täysipäiväisesti takaisin sarjaan. En kuitenkaan usko, että hän tulee takaisin koko kaudeksi. Rallin MM-sarja on hyvin intensiivinen ja aikaa vievä sarja. Sen takia Sebastien myös eläköityi muutamia vuosia sitten, Budar sanailee.

Loebin ja Meeken lisäksi Citroenin autoa tällä kaudella ajaa irlantilainen Craig Breen. Citroen ajaa MM-sarjassa vain kahdella autolla toisin kuin muut tehdastallit.

Lue myös nämä