Quantcast

Ogier menetti testiaikaa – ”Insinöörien ilmastokammioissa tekemällä työllä suuri merkitys”

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Puolustava maailmanmestari Sebastien Ogier kärsi olosuhteista edellisessä kisassa Ruotsissa, mutta onnistui silti taktikoimaan itselleen viisi MM-pistettä. Ogier lähtee tämän viikon Meksikon ralliin MM-sarjan toiselta sijalta. 

Ranskalaisen haittana on jälleen lähtöpaikka jo toisena autona, mutta silti suurimman puhdistuksen sorateillä tekee tällä kertaa MM-sarjaa johtava Hyundain Thierry Neuville.

– Irtosora voi aiheuttaa haasteita etuautoille. Vaikka emme ole ensimmäinen auto tällä kertaa tiellä, niin takaa tulee varmasti nopeita kuskeja. Meidän pitää yrittää pysytellä mahdollisimman lähellä kärkeä perjantaiaamuna. Sitten katsotaan missä ollaan ja haetaan paras mahdollinen tulos, Ogier summaa.

Viime vuonna Ogier oli tiellä toisena ja ylsi silti lopputuloksissa toiseksi, joten liialliseen urputukseen ei liene syytä. Ogierilla on ylipäätään lämpimiä muistoja Meksikon rallista.

– On aina erityinen fiilis palata Meksikon ralliin, koska sieltä kaikki alkoi kymmenen vuotta sitten. Se oli meidän ensimmäinen tapahtuma MM-sarjassa ja voitimme heti JWRC-luokassa. Sen jälkeen olemme korkeimmalla tasolla voittaneet ja saaneet podiumeja sieltä, joten Meksiko on minulle tärkeä kisa.

Meksikossa ajetaan korkeassa ilmanalassa, jota varten tiimit eivät ole voineet testata alkuvuodesta Euroopassa. Insinööreillä onkin suuri rooli auton säätöjen laittamisessa kuntoon. Varsinkin kun talviset olosuhteet Espanjassa puolittivat Ogierin testiajan ja jättivät suomalaiskuski Teemu Sunisen kokonaan vaille testejä.

– Meksikon olosuhteita on käytännössä mahdoton löytää Euroopasta. Se tarkoittaa sitä, että insinöörien ilmastokammioissa tekemällä työllä on suuri rooli, jotta saamme parhaan mahdollisen suorituskyvyn esiin, ranskalaismestari toteaa.

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat