Ogier aikoo iskeä Sardinialla – ”Olen oppinut nauttimaan haastavista pätkistä”

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viisinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier tipahti MM-taulukossa toiseksi jäätyään toukokuun Portugalin rallissa kokonaan ilman pisteitä. Tällä viikolla MM-karavaani matkaa Sardinian saarelle, missä ranskalaismestari aikoo jälleen iskeä voittokantaan kiinni.

– Portugalin keskeytys oli siinäkin mielessä iso sääli, että meillä oli mahdollisuus taistella voitosta vauhdin puolesta. Se oli hyvin pieni virhe, millä oli isot seuraukset. Nyt se on kuitenkin jo käsitelty ja keskitymme täysillä Sardinian kisaan, Ogier sanoo tallinsa M-Sport Fordin tiedotteessa.

– Olen kilpaillut Sardinialla lukuisia kertoja ja olen jopa oppinut nauttimaan niistä haastavista pätkistä. Se on kaunis saari, mutta ralli ei ole missään nimessä helppo. On jaksettava keskittyä koko ajan lähdöstä maaliin.

Ogier povaa, että Sardinian rajuilla pätkillä tienauraus näyttelee jälleen roolia. Tällä kertaa puolustava mestari ei ole kuitenkaan ensimmäisenä reitillä.

– Emme avaa tietä tällä kertaa, mutta kovaa taistelu tulee olemaan takana tuleviin nähden. Olen luottavainen, että voimme taistella huippusijoituksesta. Jos pystymme pitämään perjantaina eron järkevänä kärkeen, niin meillä on mahdollisuus, Ogier paaluttaa.

M-Sport juhli viime vuonna Sardinialla voittoa Ott Tänakin toimesta. Ogier on valloittanut rallin kolme kertaa, joten tiimissä itseluottamus on korkealla.

– Saari on kieltämättä upea ja se on kuin tehty kauniita rallikuvia varten. Pitää kuitenkin muistaa, että Sardinian pätkät ovat yhdet kisavuoden haastavimmista. Me voitimme siellä viime vuonna, joten Fiesta WRC on osoittanut olevansa tarpeeksi vahva rallia varten. Uskon, että pystymme jälleen voittotaisteluun, tiimipomo Malcolm Wilson toteaa.

– Sebastien on voittanut Sardinialla tosiaan kolme kertaa aiemmin, joten hän tietää, mitä se ralli vaatii kuskilta. Hän puskee varmasti rajusti, jotta saa hyvän tuloksen.

Lue myös nämä

  • Uusimmat