Odotettu päätös: Suomen MM-ralli siirtyy syksylle – ”Me tarvitsemme rallifaneja”

Suomen mm
Toyotan nykyinen tallipomo Jari-Matti Latvala vuoden 2019 Suomen MM-rallissa. Kuva: At World Photography
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomen MM-ralli siirtyy elo-heinäkuun vaihteesta. Rallin uusi päivämäärä on 30.9. – 3.10.

Päivämäärämuutoksen avulla AKK haluaa maksimoida katsojien mahdollisuuden osallistua tapahtumaan. Tavallaan kyseessä on paluu juurille, sillä kaikkien aikojen ensimmäiset Jyväskylän Suurajot järjestettiin syksyllä 1951.

Kesään asti voimassa olevista, koronaviruksen (COVID-19) leviämisen pysäyttämiseksi määrätyistä yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoituksista johtuen Suomen MM-rallin järjestäjäorganisaatio AKK Sports Oy:ssä päätettiin kuitenkin lyödä lukkoon vaihtoehtoiset, myöhäisempään ajankohtaan tämän vuoden aikana osuvat päivämäärät.

Rallin uuden ajankohdan varmistuttua käynnissä ovat nyt Jyväskylän Suurajoina vuonna 1951 alkunsa saaneen tapahtuman reitin viimeistelytyöt. Kovavauhtisten erikoiskokeiden yksityiskohtia siis vielä hiotaan, mutta Jyväskylän Paviljongin messu- ja kongressikeskus tullaan näkemään tuttuun tapaan rallin keskuspaikkana, jossa sijaitsevat niin virallinen kilpailukeskus, mediakeskus kuin huoltoparkkikin.

– Haluaisimme totta kai, että Suomen MM-ralli ajettaisiin kesällä, mutta vallitsevan koronaviruspandemiatilanteen takia emme voineet jatkaa tapahtuman valmisteluja sellaisessa tilanteessa, jossa yleisön mahdollisuus osallistua tapahtumaan on epävarmalla pohjalla, AKK Sports Oy:n toimitusjohtaja Riku Bitter toteaa.

– Toisin kuin helmikuussa menestyksekkäästi järjestetty Arctic Rally Finland, Suomen MM-ralli on hyvin pitkälti katsojille räätälöity tapahtuma, ja me tarvitsemme rallifaneja onnistuneen tapahtuman luomiseen. Vaikka vielä ei olekaan täyttä varmuutta siitä, voimmeko toivottaa katsojat tervetulleiksi lokakuussakaan, toivomme että rokotusohjelman saaminen hyvään vauhtiin voi edesauttaa asiaa, Bitter jatkaa.

Suomen MM-rallin järjestäjät kävivät onnistuneet neuvottelut FIA:n kanssa päivämäärämuutoksesta. Bitter uskoo, että ratkaisu on oikea.

– Haluamme kiittää kaikkia paikallisia viranomaistahoja sekä kansainvälisen autoliitto FIA:n ja WRC Promoterin edustajia siitä, että uudet päivämäärät saatiin sovitettua kalenteriin. Pahoittelemme muutoksesta mahdollisesti aiheutuvaa vaivaa, mutta olemme kuitenkin vakuuttuneita siitä, että tämä on rallin, sidosryhmien ja kaikkien fanien kannalta paras ratkaisu, Bitter summaa.

Katso alapuolelta maistiaisia, mitä tämän viikon Kroatian MM-rallissa on luvassa. 

Lue myös nämä

  • Uusimmat