Nyt on EM-rallissa taso kohdallaan! Sarjaan mukaan vielä yksi entinen WRC-tähti

Rallin EM-sarja on houkutellut täksi kaudeksi mukaan kovia nimiä.
Hayden Paddon
Hayden Paddon. Kuva: @World/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viimeisimpänä EM-sarjaan osallistumisestaan ilmoitti Hayden Paddon, joka on voittanut urallaan yhden MM-rallin. Uusiseelantilainen rallitähti ajaa täyden EM-kauden Hyundai i20 N Rally2 -autolla kartanlukija John Kennardin kanssa.

Paddon, 35, on jo pidempään haaveillut paluusta rallin MM-sarjaan, mutta nyt hän on päättänyt panostaa EM-erikoiskokeille. Paddonin mukaan päätöksen taustalla on ”pari avainsyytä”.

– Ensinnäkin budjetti on helpommin saatavissa kasaan ja silti pääsee kilpailemaan FIA:n alaisessa huippusarjassa. Toisekseen rallien voitoista taisteleminen vetoaa minuun henkilökohtaisesti enemmän kuin luokkavoitoista ajaminen, Paddon perustelee EM-sarjan nettisivuilla.

– Olen nyt erilaisessa vaiheessa uraani. EM-sarja vaikuttaa hyvältä ohjelmalta, jolla voimme pitää Uuden-Seelannin Hyundai Rallyn ja PRG:n (Paddon Racing Group) Euroopassa ja saada tilaisuuden voittaa ralleja.

EM-sarjassa on tällä kaudella entistä kovempi taso. Aiemmin tällä viikolla paljastui, että Paddonin tavoin yhden MM-rallin voittanut Mads Östberg kilpailee EM-sarjassa Citroenin kalustolla.

Lue myös: Rallin EM-sarjaan kova nimi: MM-rallivoittaja palaa kansainvälisille erikoiskokeille

Lisäksi mukana ovat muun muassa viime kauden Euroopan mestari Efren Llarena, ruotsalaiset Tom Kristensson ja Pontus Tidemand sekä Suomen mestaruuden viime vuonna voittanut Mikko Heikkilä.

Kauden avauskilpailu ajetaan ensi viikolla Portugalissa. Fafe-rallin pääluokkaan on ilmoittautunut peräti 37 kuljettajaa Rally2-luokituksen kalustolla.

Listalta löytyvät edellä mainittujen lisäksi muun muassa Hyundain nykyinen WRC-kuljettaja Craig Breen, ranskalaiskonkari Yoann Bonato, Portugalin oma rallitähti Armindo Araujo, latvialainen Martins Sesks, tshekkikuljettajat Erik Cais ja Filip Mares sekä virolaiset Georg Linnamäe ja Robert Virves.

Fafe-ralli ajetaan 10.-12. maaliskuuta.

Katso kilpailun osallistujalista kokonaisuudessaan täältä (ewrc-results.com)

Lue myös nämä