Nyt oli tapahtumia EM-rallissa! Petter Solbergin auto tulessa, Mikko Heikkilä kirosi maalissa: ”Toivottavasti ei tullut telkkariin”

Vuoden 2003 rallin maailmanmestarin Petter Solbergin paluu pikataipaleille alkoi dramaattisesti torstai-iltana miehen kotikisassa.
Petter Solberg
Petter Solberg. Kuva: @World / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Solberg osallistuu ensimmäistä kertaa ralliin viiden vuoden tauon jälkeen, mutta Volkswagen Polo R5 oli tulessa jo Ruotsin EM-rallin yleisöpätkällä torstaina. Solberg ajoi kymmenenneksi parhaan ajan jääden Hayden Paddonin pohja-ajasta 2,2 sekuntia. Auton pohjassa näkyi kuitenkin erikoiskokeen aikana isoja liekkejä.

Solberg sai kuulla asiasta vasta pätkän maalissa, eikä jäänyt kommentoimaan tilannetta, vaan aloitti heti selvittämään, miten tulen saa sammumaan. Toivottavaa on, ettei Solberg Seniorin kisa mennyt heti pilalle.

Hyundailla ajava Paddon kirjautti pohjat nimiinsä 0,3 sekunnin turvin ennen toista entistä WRC-tähteä Mads Östbergia.

– Yritin ajaa siististi ja nätisti. Varmasti olisin voinut olla nopeampi, mutta pääsimme läpi. Huomenna on edessä iso päivä, Paddon tokaisi.

Kolmanneksi parhaan ajan 2,23 kilometriä pitkälle pätkälle iski latvialainen Martins Sesks, joka otti matkalla osumaa varoituskeiloihin. Eroa kärkeen tuli vain sekunti.

– Oli pikkaisen liukasta. Menin vähän leveäksi ja osuin esteisiin. Luulin, että tilaa oli enemmän. Kaikki on kuitenkin hyvin, Sesks sanoi.

Neljäs torstain yleisöpyörityksessä oli romanialainen Simone Tempestini ennen irlantilaista Jon Armstrongia ja norjalaista Eyvind Brynildesenia. Kisan ennakkosuosikki Oliver Solberg nöyrtyi yllättäen kahdeksannella sijalle jääden pohjista kaksi sekuntia.

– Ajoin vain nätisti. Alkoi satamaan heti alussa, joten yritin ottaa varman päälle. Ei tämän illan pätkällä ole niin väliä. Huomenna alkaa tositoimet. Olen luottavainen, Solberg paalutti.

Mikko Heikkilä ralli ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla. Nurmijärveläisellä tuli eroa kärkeen lyhyellä pätkällä 4,3 sekuntia, mikä oikeutti 16. sijaan. Varsinkin viimeinen ”donitsin pyöritys” jäi harmittamaan.

– Ei pitäisi olla noin varovainen. Päätavoite oli päästä tämä pätkä maaliin. Donitsi ei ollut kovin hieno menestys. Toivottavasti ette saaneet sitä telkkariin, Heikkilä naureskeli.

Ruotsin EM-ralli jatkuu perjantaina, jolloin ohjelmassa on kahdeksan erikoiskoetta. Kisa päättyy lauantaina.

Ruotsin EM-rallin tilanne EK1/17:

 1. Hayden Paddon   Hyundai 1.45,6
 2. Mads Östberg   Citroen  +0,3
 3. Martins Sesks   Toyota  +1,0
 4. Simone Tempestini Skoda   +1,5
 5. Jon Armstrong   Ford   +1,6
 6. Eyvind Brynildsen VW    +1,7
 7. Andrea Mabellini Skoda   +1,8
 8. Oliver Solberg  Skoda   +2,0
 8. J. Kristoffersson VW    +2,0
10. Petter Solberg  VW    +2,2
16. Mikko Heikkilä  Toyota  +4,3

Lue myös nämä

 • Uusimmat