Quantcast

Nyt kuulostaa lupaavalta: Teemu Suniselta vahva vihjaus tulevaisuudestaan – ”Kannattaa palkata suomalainen”

Teemu Suniselle saattaa avautua uudestaan paikka rallin MM-sarjan pääluokasta.
Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suninen jätti M-Sport Fordin WRC-tiimin kesken viime kauden ja tänä vuonna hän on kilpaillut MM-sarjan WRC2-luokassa Hyundain kuljettajana. Hyundain WRC-tehdastiimistä on ensi kaudelle avoinna vielä yksi paikka, johon Sunisella on mahdollisuus.

Hyundai on toistaiseksi vahvistanut vain sen, että Thierry Neuville ajaa tiimissä ensi kaudella. Käytännössä varmaa on myös se, että Esapekka Lappi ajaa Neuvillen tallikaverina, vaikka Hyundai ei ole vahvistanut Lapin sopimusta.

Lähes yhtä varmaa on se, että Dani Sordo ajaa osan ensi kauden kisoista Hyundain kolmannella Rally1-autolla. Näin ollen Hyundai tarvitsee vielä kuljettajan kisoihin, jotka eivät kuulu espanjalaiskonkarin ohjelmaan.

– Katsotaan, mitä pomot päättävät. Se on varmasti mahdollista, että pääsen ajamaan Rally2-autolla. Mutta toisaalta voi olla mahdollista päästä ajamaan myös Rally1-autolla. Katsotaan, kuinka tässä käy, Suninen vihjailee Rallit.fille.

Sunisen mukaan Hyundain kannattaisi lukita hänet ykkösmiehistöönsä.

– Toivon todellakin, että pääsen Rally1-autoon. Mielestäni olen ansainnut paikan ja olisin paras vaihtoehto Sordon rinnalle. Ne rallit, joista hän ei pidä, ovat minun suosikkikisojani, Suninen viittaa etenkin Suomen ja Viron vauhdikkaisiin soraralleihin.

Rallin MM-sarjan kuljettajaruletti pyörähti kunnolla käyntiin sen jälkeen, kun Ott Tänak ilmoitti muutama viikko sitten lähtevänsä Hyundailta. Tänakin päätös saattoi olla ratkaiseva Sunisen kannalta.

– Ottin lähtö muutti tilannetta huomattavasti. Jos he (Hyundai) tarvitsevat kuljettajia, jotka pystyvät ajamaan palkintokorokkeelle nopeissa soraralleissa, silloin kannattaa palkata suomalainen, Suninen letkauttaa.

– Mutta vielä pitää odottaa hetki ennen kuin he julkistavat kuljettajat. Sitten nähdään, onko nimeni listalla vai ei.

Suninen sai hyvän päätöksen kaudelleen viikonloppuna ajetussa Japanin MM-rallissa. Useat ongelmat värittivät jokelalaisen suoritusta, mutta siitä huolimatta hän nappasi kakkossijan WRC2-luokassa.

Suninen taipui lopulta 21,6 sekunnilla niin ikään Hyundailla ajaneelle Gregoire Munsterille, joka nousi sunnuntain vesisateessa ajetuilla pätkillä ykköseksi.

– Ralli oli aika tapahtumarikas. Perjantaiaamuna oli punaisia lippuja ja pätkiä keskeytettiin. Lauantaiaamu sujui meiltä ihan hyvin, mutta auton kanssa oli pieniä haasteita uusissa olosuhteissa ja uudella tietyypillä. Sitten saimme vielä 50 sekunnin aikasakon, mikä maksoi aika paljon, Suninen kertaa.

– Kakkostila on ihan okei. Voin hyväksyä sen, mutta toki pikkuisen olen pettynyt, koska meillä oli kolme isoa juttua, mitkä veivät paljon aikaa. Olisin voinut saada enemmänkin.

Hyundain tallipäällikkö Julien Moncet kertoi Japanin MM-rallin jälkeen, että talli tiedottanee lähipäivinä ensi kauden kuljettajistaan. Sunisen lisäksi myös M-Sport Fordin Craig Breen on huhuissa yhdistetty Hyundain kolmosautoon.

Katso alta kooste Japanin MM-rallin WRC2-luokan kilpailusta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat